GENERAL HAFTER'İN OĞLU GİZLİCE TEL AVİV'E GİTMİŞ

Libya'nın doğusunu kontrol eden darbeci general Hafter'in oğlu Saddam Hafter'in Tel Aviv'e gizli bir ziyarette bulunduğu ortaya çıktı. 

Görüntülenme: 927 Tarih: 08 Kasım 2021 00:51
GENERAL HAFTER'İN OĞLU GİZLİCE TEL AVİV'E GİTMİŞ

İsrail medyasından Haaretz’in haberine göre, darbeci general Halife Hafter’in oğlu Saddam Hafter, geçen 1 Kasım Pazartesi günü Dubai’den Libya’ya dönerken İsrail'deki Ben Gurion havalimanına iniş yaptığı ortaya çıktı.

GİZLİ GÖRÜŞME ORTAYA ÇIKTI!

General Hafter'in oğlu Saddam Hafter, geçen Pazartesi günü, Dubai’den Libya’ya dönüşte, planlanmamış gizli bir ziyaret için İsrail’in Ben Gurion havalimanına indi. İsrail medyasına göre özel Fransız yapımı Falcon tipi uçakla Ben Gurion’a iniş yapan oğul Hafter’in, gizli ziyaretle hedefinde, İsrail’le Libya arasında diplomatik ilişkileri resmi olarak başlatmak ve karşılığında İsrail’in askeri ve diplomatik desteğini kazanmak var. Böylelikle Libya’daki iç savaşın galibi olarak Libya’da tek otorite olmayı hedefleyen Hafter, İsrail himayesinden medet umuyor.

ASKERİ VE DİPLOMATİK DESTEK KARŞILIĞINDA İSRAİL İLE NORMALLEŞECEK

Siyonist İsrail ile ilişkisi olmayan Müslüman ülkelerle bağlantılar kurmakla tanınan İsrail gizli istihbarat servisi Mossad’ın ‘Tevel’ departmanı, Hafter’in gizli ziyaretindeki adresiydi. Baba Hafter'in oğul Hafter aracılığıyla, İsrail’i tanıyarak, resmi ilişkileri başlatma ve normalleştirme karşılığında İsrail’den askeri ve diplomatik destek istediği belirtiliyor.

İşgalini diplomatik yolla büyüterek sürdüren Siyonist İsrail, yakın zamanlarda Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Bahreyn’le 'İbrahim Anlaşmaları' imzalayarak bölgede kendisine dost işbirlikçi ülkeler sağlamıştı. Sudan darbesi sonrası darbeci general Burhan’ın ve Libya’da tek otorite olmak isteyen general Hafter'in de ülkelerini İsrail’le normalleştirme yoluna sokmaya çalışmaları, başta Filistin olmak üzere, Siyonist rejimin bölgeden sökülüp atılmasını isteyen bütün direniş güçleri tarafından kınanıyor. 

MİLLİ GAZETE

Yorumlar