MOSSAD ETİYOPYA'DA FAKA BASTI

Siyonistlere ait Haaretz gazetesi, siyonist işgal rejiminin dış istihbarat teşkilatı durumundaki Mossad'ın, Doğu Afrika ülkelerinden Etiyopya'daki Falaşa yahudilerinin nakli operasyonuyla ilgili birtakım gizli bilgileri kamuoyuna açıkladı.  

Görüntülenme: 858 Tarih: 08 Kasım 2021 13:26
MOSSAD ETİYOPYA'DA FAKA BASTI

Konuyla ilgili haberin ayrıntısında belirtildiğine göre işgal hükümeti bu yıl, Etiyopya'da yaşanan iç savaş nedeniyle söz konusu Falaşa yahudilerinin hayatlarının da tehlikeye girmesi sebebiyle onlardan 61 kişinin işgal altındaki Filistin topraklarına nakledilmesine onay verdi. Bu yahudilerin nakledilmesi operasyonunu gerçekleştirme işini de Mossad üzerine aldı ve 61 kişiyi fiilen nakletti. Fakat bu 61 kişinin getirilmelerinden sonra onların yahudi değil hıristiyan olduklarının ve hayatlarının da herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya olmadığının anlaşılması üzerine Mossad yetkilileri şaşkına döndü. 

Haaretz gazetesinin verdiği bilgilere göre İsrailli bir iş adamı Mossad'ı yanılttı. Ona kendi akrabalarının getirtilmesini sağlamak ve onları da "İsrail'de" kendi işinde çalıştırmak amacıyla akrabalarının isimlerinden oluşan bir liste verdi. 

İsrail Göç İdaresi olayı büyük bir hüsran olarak nitelendirdi. Çünkü söz konusu yahudilerin getirilmesi için Mossad elemanları hayatlarını tehlikeye atmışlardı. Ama daha sonra onların çok ciddi bir şekilde yanıltıldıklarını görmeleri örgütün planında son derece başarısız olduğunu gözler önüne serdi. 

Bu arada işgal yönetimi yetkilileri getirilen şahısların şimdilik geri gönderilmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını dile getirdiler. 

Afrika'nın siyah yahudileri olarak bilinen Falaşaların aslen yahudi olup olmadığı daha önce yahudi din adamları arasında tartışılıyordu. Birinci intifada döneminde yahudilerin Filistin'den göç etmeleri sebebiyle yahudi nüfusun azalması üzerine Falaşaların işgal edilmiş topraklara nakli için onların da yahudi olduğuna dair dini karar çıkarıldı. Ancak Falaşalar "İsrail"de sürekli ikinci sınıf vatandaş olarak görüldü. Hatta bir keresinde bağışladıkları kanın çöpe atıldığının anlaşılması üzerine Falaşalar isyan çıkarmış ve günler süren olaylar yaşanmıştı. Onların bir kısmı halen Etiyopya'da yaşıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar