KORSAN İSRAİL PEGASUS YAZILIMI İLE KİMLERİ TAKİBE ALDI

 

Görüntülenme: 884 Tarih: 08 Kasım 2021 03:48
KORSAN İSRAİL PEGASUS YAZILIMI İLE KİMLERİ TAKİBE ALDI

İsrail işgal rejiminin, NSO şirketinin geliştirmiş olduğu ve sivil toplum kuruluşlarında ve insan hakları kurumlarında çalışan Filistinli aktivistleri yakın takibe almak amacıyla kullandığı pegasus isimli casus yazılım vasıtasıyla aynı zamanda Filistin Yönetimi'nin Dış İşleri Bakanlığı'nda görevli elemanları takip ettiği ortaya çıktı. Üç uluslararası kuruluşun aktivistlerin cep telefonlarını inceleme sonunda bugün kamuoyuna açıkladığı bilgilerde buna yer verildi. 

Bugün ilk kez açıklanan bilgilere göre, işgal rejimi pegasus isimli casus yazılım programını İsrail mobil hat şirketlerinin temin ettiği hatları kullanan cihazların bazılarına yükledi. Bunlardan üçünün ise işgal rejiminin Savaş Bakanı Benny Gantz'ın "teröre bulaşmakla" ve "yasa dışı faaliyetlerde bulunmakla" suçladığı insan hakları kuruluşlarında faaliyet yürüten üç aktiviste ait olduğu tespit edildi. 

Bu arada söz konusu hatları kullanan cihazlardan bazılarının da Filistin Yönetimi Dış İşleri Bakanlığı'nda görevli diplomatlar olduğu belirtildi. Bu kişilerin isimleri açıklanmadı; ancak El-Arabiyyu'l-Cedid gazetesinin konuyla ilgili kaynaklara dayanarak verdiği haberlere göre söz konusu diplomatların Uluslararası Ceza Mahkemesi ile ilişkili kişiler oldukları tahmin ediliyor. 

İşgal rejiminin söz konusu programı vasıtasıyla, belirtilen kişilerin yanlarında en samimi arkadaşları olarak taşıdıkları akıllı cep telefonu cihazlarının kendilerini yakından takip eden birer casusa dönüştükleri vurgulandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar