MEHDİ SÜBHANİ: 'DİRENİŞ BİR ŞEY YAPMAYA KARAR VERİRSE ONU KİMSE DURDURAMAZ'

İran’ın Şam Büyükelçisi, İran’dan Suriye’ye ve oradan da Lübnan’a yakıt göndermesinin, direnişin her hangi bir tehdidi fırsata dönüştürdüğünü ve bir şey yapmaya karar verirse, düşmanların onu duduramayacağını gösterdiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 880 Tarih: 07 Kasım 2021 17:23
MEHDİ SÜBHANİ: 'DİRENİŞ BİR ŞEY YAPMAYA KARAR VERİRSE ONU KİMSE DURDURAMAZ'

İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam Büyükelçisi Mehdi Sübhani, Al Menar TV kanalına verdiği demeçte, İran’da düşmanların en ağır baskı ve yaptırımlarına maruz kaldıklarına temasla, ancak  yaptırm ve baskı yapan tarafların bir süre sonra bu politikalarının hezimete uğradığın itiraf ederek, İran ile etkileşim içine girmek için çözüm arayışı peşinde olduklarını vurguladı.
Suriye’nin de yaptırımlara maruz kaldığına dikkat çeken Büyükelçi, Suriye yönetimi ile bu bağlamda tam işbirliği içinde olup, yaptırımları yenmesi için Şam’a her türlü yardımda bulunacaklarını ifade etti.
Büyükelçi, İran üzerinden Suriye’ye yakıt gönderilmesine ilişkin olarak da, “Biz ne zaman düşman tarafından baskıya maruz kaldıysak, düşmana galip gelmek için yeni yol ve fırsat bulmuşuzdur.” diye konuştu.
Sübhani, Lübnan’a yakıt sevkiyatına ilişkin olarak da, “direniş cephesi ve başında Seyyid Hasan Nasrullah, bir şey yapmaya karar verirse, kimse onu durduramaz.” açıklamasında bulundu.

TESNİM HABER AJANSI

Yorumlar