KATİL İSRAİL ORDUSU HİZBULLAH'LA MUHTEMEL ÇATIŞMA SENARYOSU ÜZERİNE YENİ BİR TATBİKAT BAŞLATTI

İsrail işgal ordusu bugün (1 Kasım Pazartesi) sabah, 1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzey kesiminde yer alan ve Lübnan sınırı boyunca uzanan arazide geniş çaplı bir askeri tatbikat başlattı.  

Görüntülenme: 817 Tarih: 01 Kasım 2021 16:46
KATİL İSRAİL ORDUSU HİZBULLAH'LA MUHTEMEL ÇATIŞMA SENARYOSU ÜZERİNE YENİ BİR TATBİKAT BAŞLATTI

Tatbikatın amacının, sınırlarda herhangi bir çatışma meydana gelmesi ihtimali karşısında ihtiyat birliklerinin yeterlilik ve hazırlık gücünün ne düzeyde olduğunun görülmesi olduğu belirtildi. 

Siyonistlere ait Yedinci Kanal'ın konuyla ilgili haberinde, tatbikatta, Lübnan'daki Hizbullah'ın İsrail hedeflerine saldırıda bulunması, ani baskınlar düzenlemesi, antitank füzeleriyle yoğun bir şekilde saldırılar gerçekleştirmesi senaryosunun işleneceği belirtildi. 

Tatbikat esnasında yedek birliklerle irtibata geçileceği, telefon görüşmeleri yapılacağı ve onların acil şekilde birliklerini olay yerine göndermelerinin isteneceği ifade edildi. 

Kanal'ın işgal ordusunun bir sözcüsünden naklettiği bilgilerde, bu tatbikatın 2021 yılı askeri tatbikatlar programı çerçevesinde önceden planlandığı ve tatbikat süresince bölgede geniş çaplı bir hareketlilik yaşanacağı, askeri araçların ve güvenlik güçlerinin çokça görüleceği belirtildi.

Pazar günü de Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde, muhtelif şehirlerde ve kasabalarda, işgal rejiminin iç güvenlik güçleri birtakım çatışma senaryoları üreterek muhtelif cephelerde tatbikatlar yapmıştı. 

Bu tatbikatların gerek işgal ordusundan ve gerekse güvenlik güçlerinden binlerce elemanın iştirakiyle önümüzdeki perşembe gününe kadar devam edeceği, tatbikat süresince füze denemelerinin ve elektronik saldırı denemelerinin yapılacağı yerlerdeki ahalinin bölgeden uzaklaştırılacağı ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar