SUUDİ AMERİKA LÜBNAN HÜKÜMETİNİ DEVİRMEYE ÇALIŞIYOR

İslami Şura Meclisi dış işlişkiler komitesi başkanı bazı bölge ülkelerinin Lübnan enformasyon bakanının Yemen ile ilgili açıklamalarını bahane ederek Lübnan hükümetini düşürmek için planlanmış bir senaryoyu uygulamaya çalıştıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 884 Tarih: 01 Kasım 2021 02:41
SUUDİ AMERİKA LÜBNAN HÜKÜMETİNİ DEVİRMEYE ÇALIŞIYOR

Milletin Evi Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Abbas Golru dün Lübnan’ın son gelişmelerine işaretle, bu gellişmelerin eski bir görüş ile ilgili bahane uydurma olduğunu ifade etti.
İslami Şura Meclisi milletvekili ayrıca Lübnan halkı, cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve başbakanının bu konuda akıllı tutumlar sergilediklerini, bazı ülkeler tarafından tasarlanan senaryoyu Lübnan liderlerinin hikmeti ve dirayeti ile, kesinlikle aşacaklarını belirtti. 
Golru ayrıca Lübnan hükümetinin, görüşleri yakınlaştırmak için Amerika’dan arabuluculuk yapmasını istediğine dair haberlere atıfta bulunarak, Amerika’nın Lübnan’ın krizi, karışması ve huzursuzluklarının başlıca sebebi olduğunu, onların Lübnan halkına darbe vurmak peşinde olduklarını, bu yüzden Washington arabuluculuğunun Lübnan meselesinin çözümüne yardımcı olamayacağını da sözlerine ekledi.

parstoday

Yorumlar