DİMONA NÜKLEER TESİSİNİN UYDU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Siyonistlerin Dimona Nükleer Tesisinin uydu görüntülerinin yayınlanması konusunda duydukları endişe 

Görüntülenme: 857 Tarih: 31 Ekim 2021 10:38
DİMONA NÜKLEER TESİSİNİN UYDU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Siyonist rejim analistleri ve üst düzey askeri yetkililer, bir Amerikan şirketi tarafından Dimona Nükleer Santralinin yeni uydu görüntülerinin yayınlanmasının bu rejim için ciddi tehlikeler oluşturacağı konusunda uyardılar.

Siyonist rejimin üst düzey eski bir askeri yetkilisi Cumartesi günü işgal altındaki Filistin'deki Dimona Nükleer Santralinin yeni uydu görüntülerinin yayınlanmasına karşı uyardı.

Bir Amerikan şirketi dün Dimona Nükleer Tesisinin coğrafi alanının yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerini yayınladı.

Yediot Aharonot Gazetesinin haberine göre, işgal ordusu istihbarat servisinin eski başkanı General Amos Gilad, "Yeni uydu görüntüleri İsrail için ciddi bir tehdittir" dedi.

Gilad, düşmanın artık hassas güdümlü füzelerle hedefi daha iyi vurabileceği konusunda uyardı. Diğer savunma uzmanları da bu görüntülerin onların, siyonist rejimin önemli varlıkları hakkındaki bilgilerini artıracağını söylüyor.

Cuma günü, İbranice kaynaklar, işgal altındaki Filistin topraklarının güneydoğusundaki Dimona Nükleer Santralinin yanı sıra birkaç askeri üssün görüntülerini ilk kez yayınladı.

Siyonist rejim, işgal altındaki Filistin'in birçok yerinden fotoğrafların yayınlanmasını engellemek için uydu şirketlerine yıllardır baskı yapmaya çalışsa da, dün bir Amerikan şirketi, bu coğrafi bölgenin yüksek detaylı görüntülerini yayınlayacağını duyurdu.

Daha önce, Kyle-Bingmann adlı yasal bir değişiklik, ABD şirketlerinin bölgede piksel başına 2 metreden fazla çözünürlüğe sahip görüntüleri yayınlamasını yasakladı; Ancak 2020'de yasa değişti ve 40 cm'lik yeni bir sınır getirildi.

Siyonist rejim Savunma Bakanlığı uzay programları başkanı Amnon Harari, Yediot Aharonot’a verdiği röportajda şunları söyledi: ‘ABD federal kararının uygulanması konusunda İsrail ile önceden istişare yapıldığını düşünmüyorum. Bu durum, İsrail nükleer üslerinin ve tesislerinin yüksek doğruluk ve netlikle tespit edilmesine yol açmıştır.’

Bu Siyonist gazete ayrıca, Tel Aviv'in Hizbullah ve Hamas gibi grupların bu görüntüleri bu pozisyonlara saldırmak için kullanacaklarından çok endişe duyduğunu da belirtti. 

rasthaber

Yorumlar