12 AB ÜLKESİNDEN İŞGALCİ İSRAİL'E ÇAĞRI

Almanya Dış İşleri Bakanlığı Avrupa ülkeleriyle ortak açıklamasında İsrail işgal rejimini, işgal altındaki Batı Şeria bölgesine kurulmuş yahudi yerleşim merkezlerini genişletmek amacıyla üç binden fazla yeni yerleşim birimi inşa etme planından vazgeçmeye çağırdı.  

Görüntülenme: 924 Tarih: 29 Ekim 2021 22:28
12 AB ÜLKESİNDEN İŞGALCİ İSRAİL'E ÇAĞRI

Açıklamaya Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, İspanya ve İsveç dış işleri bakanlıkları destek verdi. 

Açıklamaya destek verenler; "Tarafları aynı zamanda, ilişkilerin iyileştirilmesi ve sorunların azaltılması için son aylarda atılan adımlara dayalı bir yapı oluşturulması çağrısı yaptıklarını" ifade ettiler. 

İşgal rejiminin, Sivil İdare Planlama ve İnşaat Yüksek Konseyi’nin Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 3144 yeni konut inşa edilmesi planını onayladığı dün açıklanmıştı.
 
İşgal rejimi “Kan” televizyonuna göre, işgal hükümeti başkanı Bennett, Meretz ve İşçi partileriyle sorun yaşamamak için bakanlardan ve partisinin üyelerinden Filistinliler hakkında ve Yahudi yerleşim birimi inşası konusunda açıklama yapmamalarını istedi.

İsrail'in solcularının oluşturduğu Şimdi Barış örgütü tarafından yapılan açıklamada böyle bir planın onaylanmasının Naftali Bennett liderliğindeki değişim hükümetinin de Filistin topraklarını ilhak etme konusunda aynen Netanyahu'nun çizgisini izlediğini kesin bir şekilde ortaya koyduğuna dikkat çekildi. 

Örgüt açıklamasında; "İşçi Partisi ve Meretz liderlerini yerleşim merkezlerine, İsrail çıkarlarına ve gelecekte hayata geçirilmesi söz konusu tüm çözüm planlarına aykırı olan bu inşa projesinin iptal edilmesini istemeye çağırıyoruz." ifadesine yer verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar