İSLAM ALİMLERİNDEN YEMEN HALKINA FİLİSTİN TEŞEKKÜRÜ

Aralarında Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısının da bulunduğu çeşitli şahsiyetler, Yemen’de bugün düzenlenen toplantıda Müslüman ümmetinin birliğine vurgu yaparak, Yemen halkının içinde bulundukları zor şartlara rağmen Filistin'e karşı duruşunu takdir etti. 

Görüntülenme: 787 Tarih: 29 Ekim 2021 17:53
İSLAM ALİMLERİNDEN YEMEN HALKINA FİLİSTİN TEŞEKKÜRÜ

Yemen Âlimler Birliği Derneği bugün “İslami Vahdet; Fırsatlar ve Zorluklar” başlığıyla San’a’nın ev sahipliğinde bir konferans düzenledi ve bu konferansta Yemen’den ve çeşitli ülkelerden şahsiyetler konuşma yaptı.

Konferansa Yemen dışından katılan şahsiyetler, konuşmalarını video konferans yoluyla yaptılar.

Kudüs Müftüsü

Kudüs Müftüsü İkrime Sabri konuşmasında Yemen'in Filistin'e olan desteğini takdir ederek şu ifadelerde bulundu: ‘Gücümüz birliğimizdedir ve Müslüman ümmetinin eksikliği birlik ve vahdettir.

Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleşmesi, İslam Ümmeti arasında bölünmeye yol açacaktır ve bunu yapanlar bu eylemlerinden vazgeçmelidir.

Irak Ehli Sünnet Âlimler Birliği Başkanı

Irak Ehli Sünnet Âlimleri Birliği Başkanı Halid el-Molla şu ifadelerde bulundu: ‘İslam düşmanları, Müslümanlar arasında fitne tohumları ekmeye çalışıyor ve mevcut savaşlar bunun sonucudur. Bu komplolara mücadele edilmelidir.’

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım şunları söyledi: ‘Bugün, Yemen'e karşı Suudi-Amerikan ve uluslararası saldırılar, özgür bir Yemen kararını yağmalamak için yürütülüyor. Yemen halkının 2014'ten bugüne bu saldırılara karşı gösterdiği direniş, bu milletin özgünlüğünün ve cesaretinin bir kanıtıdır.’

Şeyh Naim Kasım Yemen halkına hitaben şu ifadelerde bulundu: ‘İçinde bulunduğunuz zor şartlara rağmen Filistin davasına yardım etmenin her zaman en ön safındasınız ve Filistin topraklarında savaşa girmeye ve onu özgürleştirmeye hazırsınız ve bu da ideolojinizin doğru olduğunun kanıtıdır.

Aziz Yemen Halkı! Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasrallah’tan tüm mücahitlere kadar sizi seviyor ve sizin hakkınıza inanıyor.

Dünya Direniş Âlimleri Birliği Başkanı

Dünya Direniş Âlimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud şu ifadelerde bulundu: ‘Kuşatma altında olmanıza ve gerçekten dayanışmaya ihtiyacınız olmasına rağmen, Filistin’i önemsiyorsunuz. Sizler “Yahudilere lanet olsun” demek istemeyen Suudi ayaklanmasına karşı çıktınız.’

rasthaber

Yorumlar