ABD HAZİNE BAKANLIĞI HİZBULLAH'A YAKIN İSİMLERE YAPTIRIM UYGULAMA KARARI ALDI

Amerika Hazine Bakanlığı, Lübnanlı 2 iş adamı ve 1 milletvekiline yaptırım uyguladı. 

Görüntülenme: 868 Tarih: 29 Ekim 2021 00:43
ABD HAZİNE BAKANLIĞI HİZBULLAH'A YAKIN İSİMLERE YAPTIRIM UYGULAMA KARARI ALDI

Amerika Hazine Bakanlığı, Lübnan’da Hizbullah'a yakın Lübnanlı 2 iş adamı ve 1 milletvekiline, hukukun üstünlüğünü baltalayan büyük çaplı yolsuzluk iddialarıyla yaptırım kararı aldı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’da iş adamları Cihad el-Arab ve Dany Khoury ile milletvekili Jamil Sayyed’e yaptırım uygulandığı duyuruldu. Açıklamada, söz konusu kişilerin Lübnan’da yaygın yolsuzluktan kişisel olarak çıkar sağladıkları ve kendilerini zenginleştirdikleri gibi komik bir iddia ile yaptırım kararı alındığı ifade edildi.
Amerika hazine bakanlığı şimdiye kadar Lübnan'da Hizbullah'a yakın bir çok kişi ve kuruma yaptırım kararı almıştır.
Amerika ve Siyonist rejim, Lübnan Hizbullah hareketinin bölgede terörist gruplara karşı başarısı ardından bu harekete yönelik baskıyı arttırmaya çalışıyor.
Washington bu bağlamda ve Lübnan'da Hizbullah'a verilen desteği azaltmak amacıyla Lübnan bankaları ve şahsiyetlerine Hizbullah ile bağlantılı oldukları suçlamasıyla yaptırım uygulamıştır.
Lübnan Hizbullah hareketi direniş cephesinin başlıca üyelerinden biri olarak, bölgede Amerikan-siyonizm ekseninin komploları ve girişimlerine karşı mücadelede temel rol oynuyor.

parstoday

Yorumlar