HAMAS'TAN AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), idari hapis cezalarını protesto için işgal rejimi zindanlarında açlık grevi yapan Filistinli esirlere destek faaliyetlerine geniş bir şekilde katılım sağlanması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 941 Tarih: 27 Ekim 2021 11:33
HAMAS'TAN AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

Hamas Hareketi, Filistinlilerden Cuma günü Batı Şeria’nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde kılınacak sabah namazına ve “Yüce Esirlere Vefa” sloganıyla düzenlenecek gösteriye katılmalarını istedi.
 

Cuma günü Cuma namazından sonra Batı Şeria’nın tüm camilerinden çıkacak yürüyüşler düzenlenmesi çağrısında bulunan Hamas Hareketi, Filistinlileri işgalcilerle temas noktalarına giderek işgal güçleriyle ve Yahudi yerleşimcilerle çatışmaya davet etti.
 

Hamas Hareketi, işgal zindanlarında açlık grevinde olan esirlere destek için Cuma günü düzenlenecek faaliyetlere katılmanın özgürlüklerini Filistin halkı için feda eden esirlere vefanın gereği olduğuna işaret etti.
 

Bu arada, Hamas Hareketi’nin Batı Şeria’daki liderlerinden milletvekili Hasan Yusuf, esirlerin durumu karşısında sessiz kalınamayacağını ve çektikleri sıkıntılara sırt dönülemeyeceğini söyledi.
 

Filistin halkını her alanda akıl ve davranış intifadasına davet eden Yusuf, esirlerin kurtarılması için her yola başvurulmasını istedi.
 

Yusuf, Filistin medyasına da seslenerek, başta açlık grevindekiler olmak üzere esirlerin davasına daha çok ışık tutma çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar