KUVEYT'İN BM TEMSİLCİSİNDEN ULUSLARARASI TOPLUMA FİLİSTİN ÇAĞRISI

Kuveyt, Filistin topraklarındaki işgalin tamamen sona ermesi gerektiğini belirterek, Filistin halkının başta kendi geleceğini belirleme hakkı olmak üzere tüm meşru siyasi haklarına kavuşmasının önemine işaret etti. 

Görüntülenme: 888 Tarih: 27 Ekim 2021 19:13
KUVEYT'İN BM TEMSİLCİSİNDEN ULUSLARARASI TOPLUMA FİLİSTİN ÇAĞRISI

Kuveyt’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi’nin Yardımcısı Bedir El-Muneyyih, dün BM Genel Kurulu Dördüncü Komitesi önünde okuduğu bildiride, Filistinlilerin işgal altında maruz kaldıkları ihlallere dikkat çekerek, Filistin halkına uluslararası himaye sağlamanın geciktirilemeyecek bir zorunluluk olduğunu belirtti.
 

Uluslararası toplumun BM 2334 nolu kararı uyarınca Yahudi yerleşim birimi inşasını durdurması, Gazze Şeridi’ne karadan ve denizden 14 yılı aşkın bir süredir uyguladığı gayri meşru ablukayı kaldırması, Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’nden bazı bölümleri ilhak planlarından vazgeçmesi için İsrail’e baskı yapması gerektiğini söyleyen El-Muneyyih, İsrail’in politikalarının uluslararası hukuka ve BM kararlarına aykırı olduğunu hatırlattı.
 

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın çalışmalarının önemine değinen El-Muneyyih, örgütün siyasi saldırılara maruz kaldığını ve Filistinli mültecilerin haklarını yok saymak isteyenlerin UNRWA’nın güvenilirliğinde şüphe uyandırmaya çalıştıklarını söyledi.
 

UNRWA’nın hizmetlerinin milyonlarca Filistinli mülteci için can damarı olduğunu kaydeden El-Muneyyih, Kuveyt’in örgütü desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar