SİYONİST YETKİLİLER ABD'YE NEDEN GİDİYOR?

İsrailli yetkililer yasaklanan altı Filistinli İnsan Hakları Örgütü’nün terör gruplarıyla bağlantıları olduğu kanıtları sunmak üzere ABD'ye gidiyor. 

Görüntülenme: 814 Tarih: 26 Ekim 2021 09:20
SİYONİST YETKİLİLER ABD'YE NEDEN GİDİYOR?

Şin Bet güvenlik servisi ve İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan temsilciler,  İsrail'in yasakladığı altı Filistinli İnsan Hakları Örgütü’nün terör gruplarıyla bağlantıları olduğunu kanıtlayan görüntü ve makbuzlar da dahil olmak üzere kanıtları sunmak üzere ABD'ye gidiyor.

Üst düzey bir İsrailli savunma yetkilisine göre, istihbarat "açık ve somut. Bu, örgütler ve ortakları arasında terör örgütü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ile doğrudan bir bağlantı olduğunu kanıtlıyor" iddiasında bulundu.

Belirlenen gruplar arasında 1979'da kurulmuş bir insan hakları grubu olan Al-Haq, Addameer hakları grubu, Uluslararası Çocuklar İçin Savunma-Filistin, Bisan Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Filistin Kadın Komiteleri Birliği ve Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği yer alıyor.

Gruplar, İsrail işgal güçleri ve yetkilileri ile Filistin Otoritesi (PA) tarafından Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerini belgeliyor. Hareket, işgalci rejimin yaptığı uygulama ve hukuksuzlukları Filistin sivil toplumuna yönelik "hedef gözetmeyen bir saldırı" olarak kınandı.

PA, "Bu asılsız ve iftira niteliğindeki iftira, Filistin sivil toplumuna ve Filistin halkının İsrail'in yasadışı işgaline karşı çıkma ve devam eden suçlarını ifşa etme temel hakkına yönelik stratejik bir saldırıdır" dedi.

Ek olarak, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü ortak bir açıklamada, askeri düzenin altı grubun faaliyetlerini "etkili bir şekilde yasakladığını" belirtti.

Bu atamanın İsrail güvenlik güçlerine grubun ofislerini kapatma, mallarına el koyma ve çalışanlarını tutuklama ve hapsetme yetkisi verdiği konusunda uyardı. Faaliyetleri için fon sağlanması ve hatta kamuya açık destek beyanı da yasak dahilinde.

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki BM İnsan Hakları Ofisi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail savunma bakanının belirttiği nedenlerin "belirsiz veya alakasız" olduğunu söyledi ve kararını örgütlere karşı "uzun süredir damgalayıcı bir kampanyanın" son hamlesi olarak kınadı.

Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, ofisine yasaklama ve suçlamalar konusunda önceden uyarı verilmediğini söyledi.

Price Cuma günü yaptığı açıklamada, "İsrailli ortaklarımızla atamanın temeli hakkında daha fazla bilgi alacağız" ifadesini kullandı.

Sorumlu ve duyarlı yönetişim için insan haklarına, temel özgürlüklere ve güçlü bir sivil topluma saygının kritik öneme sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

/Middle East Monitor-İsrailpost

/Tercüme ve edit: Abdullah Yiğit

Yorumlar