SEMİR CACA ABD VE SUUD'TAN PARA VE SİLAH ALIYOR

Hizbullah Hareketi Merkez Konseyi Üyesi, el-Kuvvet el-Lübnaniyye partisinin 2009'dan bu yana Lübnan Direnişi'ni hedef almak için Suudi Arabistan ve ABD’den para ve silah aldığını söyledi. 

Görüntülenme: 889 Tarih: 26 Ekim 2021 06:40
SEMİR CACA ABD VE SUUD'TAN PARA VE SİLAH ALIYOR

Lübnan Hizbullah Hareketi Merkez Konseyi Üyesi Nebil Kavuk pazartesi günü yaptığı açıklamada, Samir Caca başkanlığındaki el-Kuvvet el-Lübnaniyye partisinin misyonunun Hizbullah'ı kışkırtmak ve karşı karşıya getirmek olduğunu söyledi.

Nebil Kavuk’un ifadelerine göre el-Kuvvet el-Lübnaniyye partisi 2009 yılından bu yana Lübnan Direnişi’ni hedef almak için Suudi Arabistan ve ABD’den para ve silah alıyor.

WikiLeaks belgelerinin el-Kuvvet Partisi'nin rolünü de ortaya çıkardığını bu sebeple partinin 2009'dan bu yana herhangi bir ittifakı sürdüremediğini de sözlerine ekledi.

Hizbullah yetkilisi, bu ittifakların komasının nedeninin, herkesin Samir Caca’nın Lübnan'da yeni bir iç savaş yaratmaya çalıştığını fark etmesi olduğunu kaydetti.

Nebil Kavuk, "el-Kuvvet’in eski takım arkadaşları bize partinin değişmediğini, ancak savaş ve çatışma adı verilen tek bir proje için çalıştıklarını söylediler." dedi.

Yetkili, Beyrut'taki son olaylarda el-Kuvvet Partisi'nin elinin olmasını şaşırtıcı olmadığını vurgulayarak, ‘Çünkü parti son yıllarda bu görev için para alıyor’dedi.

Hizbullah yetkilisi, Beyrut'taki olayların el-Kuvvet unsurlarının suç niteliğinin değişmediğini ve partinin projesinin iç savaşı yeniden başlatmak olduğunu gösterdiğini söyledi.

Nebil Kavuk, el-Kuvvet unsurları projesinin, Lübnan'ı iç savaşa sürüklemeye dayalı ABD-Suudi politikasını benimsediği için Lübnan ve geleceği için gerçek bir varoluşsal tehdit oluşturduğunu söyledi.

Hizbullah Merkez Konseyi Üyesi sonunda yaptığı açıklamada, siyonist düşmana karşı koymak için 100 bin asker hazırlayan Hizbullah'ın pusulayı kaybetmeyeceği konusunda uyardı.

Bu kapsamda, geçen hafta Beyrut'un el-Tayuna bölgesinde düzenlenen barışçıl protestolarda Hizbullah ve Emel hareketlerine keskin nişancıların ateş açması sonucu  yedi kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Tahminler, pusunun önceden planlandığını ve olaydan bir gün önce el-Kuvvet  partisinden bir yetkilinin bölgede ortaya çıktığını ve pusu hazırlıklarını denetlediğini gösteriyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da yakın tarihli bir konuşmasında el-Kuvvet  partisini Lübnanlı Hristiyanlar için en büyük tehdit olarak nitelendirerek, partinin amacının Lübnan'ı iç savaşa sokmak olduğunu söyledi.

rasthaber

Yorumlar