BM'DEN KORSAN İSRAİL'E YERLEŞKE İTİRAZI

Birleşmiş Milletler (BM), işgal rejiminin Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilere yeni konutlar inşa etmek için ihale düzenlemesinden büyük kaygı duyduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 729 Tarih: 25 Ekim 2021 18:20
BM'DEN KORSAN İSRAİL'E YERLEŞKE İTİRAZI

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Tor Wennesland, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, İsrail yönetiminin Doğu Kudüs dâhil Yahudi yerleşimini genişletme faaliyetlerini sürdürmesinden ve yeni konutların inşası için ihale düzenlemesinden duyduğu kaygıyı dile getirdi.
 

Wennesland, uluslararası hukuka göre gayri meşru olan tüm Yahudi yerleşkelerinin barışın önünde engel teşkil ettiğini ve Yahudi yerleşim birimi inşasının derhal durdurulması gerektiğini söyledi.
 

İşgal yönetimi dün Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 1355 yeni konut inşa etme niyetinde olduğunu açıkladı.
 

İsrail İskan Bakanlığı yayınladığı bildiride, Batı Şeria’da inşa edilecek 1355 konutla ilgili ihalenin şartlarının bakanlığın internet sitesinde yayınlandığını belirtti.
 

İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalının haberine göre, yeni konutlar Ariel, Elkana, Immanuel ve Karnei Shomron yerleşkelerinde inşa edilecek.
 

İşgal rejiminde faaliyet gösteren “Şimdi Barış” Hareketi’nin verilerine göre, Batı Şeria ve Kudüs’te 145 büyük yerleşke ve 140 gelişigüzel yerleşim alanında 666 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar