ŞEYH MAHİR HAMMUD: 'SUUDİLER SEMİR CACA'YI LÜBNAN'DA İSYAN ÇIKARMASI İÇİN TUTTU'

Dünya İslami Direniş Âlimleri Birliği Başkanı Beyrut'ta yaşanan son olaylara atıfta bulunarak, “Suudiler, Lübnan Kuvvetleri Partisi Lideri Samir Caca’yı Lübnan'da isyan çıkarması için tuttu” dedi. 

Görüntülenme: 1655 Tarih: 23 Ekim 2021 04:01
ŞEYH MAHİR HAMMUD: 'SUUDİLER SEMİR CACA'YI LÜBNAN'DA İSYAN ÇIKARMASI İÇİN TUTTU'

Dünya Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud, Beyrut'ta yaşanan son olaylara tepki gösterdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Beyrut'ta son dönemde yaşananlar, direnişi iç savaşa sürüklemek için hazırlanmış bir komploydu.

Komplocular Lübnan direnişini iç savaşın eşiğine getirmeyi başaramadılar ve gelecekte de direnişi iç savaşa sürükleyemeyecekler.

Direnişi bir iç savaşa sürükleme komplosunu uygulayacak olan Samir Caca’ydı. Suudiler, Caca’dan daha kara bir geçmişe sahip Lübnanlı birini bulamadılar ve bu nedenle onu Lübnan'da fitne çıkarması için işe almaya karar verdiler.

Samir Caca’nın Lübnan'daki kışkırtıcı eylemleri siyasi bir ikiyüzlülüktür. Onun ülkede yeni bir fitne yaratmak gibi bir görevi var. O, son yaptığı hareketle bir kez daha rezil oldu.

Beyrut'taki olay ulusal bir faciaydı. Bu olay, Lübnan'daki istikrarı tehdit etmek ve tehlikeye atmak için önceden planlandı.

El-Tayuna olayı karşısında herkes sorumlu davranmalıdır. Bütün bu olaylar direniş silahını yok etmeye yöneliktir, çünkü bu silah artık Siyonist rejimin kâbusu haline gelmiştir.’

Şeyh Mahir Hammud konuşmasının bir başka bölümünde Seyyid Hasan Nasrallah'ın Lübnan Kuvvetleri Partisi hakkındaki son sözlerini takdir etti.

Hatırlatmak gerekir ki, geçen Perşembe günü Samir Caca liderliğindeki Lübnan Kuvvetlerine bağlı milisler Beyrut'ta Hizbullah ve Emel Hareketi yandaşlarına saldırarak çok sayıda kişiyi şehit etmiştir.

Reuters dün sabah, bilgili kaynaklardan naklen, Beyrut'un el-Tayuna bölgesindeki son olayların ardından Lübnan Kuvvetleri Partisi Lideri Samir Caca'nın askeri mahkemeye çağrıldığını açıkladı.

Bahsedilen kaynaklar, Yargıç Fadi Akiki'nin davadaki tutukluların itiraflarının ardından Samir Caca'nın bu konudaki açıklamalarını dinlemek istediğini söyledi.

Öte yandan Lübnan Kuvvetleri Partisi, Caca'nın Beyrut'taki olaylarla ilgili açıklamalarının dinlemesi için mahkemeye çağrılmasına ilişkin herhangi bir duyuru almayı reddetti.

Aynı zamanda, daha önce Lübnanlı bir avukat, Lübnan Kuvvetleri Partisi Lideri Samir Caca ve Beyrut limanının bombalanması davasında yargıç olan Tarık Bitar'a dava açmıştı.

Kısa bir süre önce Lübnan Müftüsü Şeyh Ahmet Kaplan da Beyrut'un el-Tayuna bölgesindeki son olaya tepki gösterdi ve konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Bu olayın bölgesel ve uluslararası boyutları vardır.’

Aynı zamanda Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyüddin de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan son olaylara tepki gösterdi ve şunları söyledi: ‘Hizbullah bir iç savaşa çekilemeyecektir. Lübnan'daki iç savaş deneyimini tekrarlamaya çalışanlar var ancak Hizbullah, bir iç savaşa girmeyeceğini resmen açıkladı.’

Hizbullah'ın Lübnan parlamentosundaki temsilcisi Hasan Fazlullah daha önce şunları söylemişti: ‘Biz, barışçıl hareketler teşkilatlandırdık ve ordu bu barışçıl hareketlerin korunması için güçlü önlemler almayı taahhüt etti. El-Tayuna’da suçluların ve katillerin yaptıkları büyük sonuçları olan bir suç ve cinayettir. Bizden dökülen kanı yerde bırakmaya alışık değiliz. Dökülen kanları nasıl savunacağımızı biliyoruz. 

El-Tayuna’da işlenen cinayet konusunda öyle davranacağız ki, bu olayın failleri zorbalık ve kışkırtıcı eylemlerine devam edemeyeceklerini anlayacaklar. Güvenlik güçleri bu olayı takip edeceklerine söz verdiler ve bize her şeyin sakin olduğunu söylediler.’ 

rasthaber

Yorumlar