MECİD TAHT REVANÇİ: 'SİYONİST REJİMİN CİNAYETLERİ CEZASIZ KALMAMALI'

İran İslam Cumhuriyetinin BM daimi temsilcisi ve elçisi, “siyonist rejimin işgal edilen Filistin topraklarında uluslararası insan hakları ve insani hukukun ihlali için cevap vermesi gerektiğini ve böyle cinayetlerin cezasız kalmaması gerektiğinin” altını önemle çizdi. 

Görüntülenme: 910 Tarih: 20 Ekim 2021 07:02
MECİD TAHT REVANÇİ: 'SİYONİST REJİMİN CİNAYETLERİ CEZASIZ KALMAMALI'

IRNA’nın bildirdiğine göre Salı günü yerel saatle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Batı Asya ile ilgili oturumunda konuşan Mecit Taht Revançi, “ işgal edilen Filistin topraklarındaki mevcut durum endişe vericidir ve bu durumun devam etmesi uluslararası toplumun yoğun endişesine sebep olmuştur” dedi.
İran’ın BM’de en üst düzey diplomatı Filistin halkının 70 yıldan beri devam eden vahşi bir işgalden hala acı çektiğine işaretle, “İsrail işgalci bir güç olarak, Filistin halkına karşı tahrip ve sabotaj siyasetleri ve eylemlerini yoğunlaştırmış ve aralarında çocukların da bulunduğu sıradan insanların ölümüne sebep oluyor” dedi.
İran’ın BM temsilcisi ayrıca İsrail rejiminin Suriye gibi bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü ve milli egemenliğine tecavüz ederek ve BM üyesi ülkelerin hakimiyetine karşı açıkça kaba güce başvuracağı tehdidinde bulunarak, bölgedeki tecavüz ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerine devam ettiğini ifade etti. 
Taht Revançi ayrıca, “Maalesef Güvenlik Konseyi Filistin topraklarının işgaline son vermek için BM bildirgesi uyarınca kendi sorumluluklarını şimdiye kadar üstlenmemiştir”dedi.
İran’ın BM daimi temsilci ve elçisi ayrıca Filistin krizinin ancak işgal edilen Filistin halkının en kesin haklarının tamamen resmiyete tanınmadan, ihya edilmeden ve kurulmadan çözümünün imkansız olduğunu da sözlerine ekledi.

Parstoday

Yorumlar