35. ULUSLARARASI İSLAMİ VAHDET KONFERANSI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

35. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı'nın açılış oturumunda konuşma yapan katılımcılar, Kur'an-ı Kerim’den bazı ayetlere atıfta bulunarak, vahdetin sağlanması ve tefrikadan kaçınılmasının önemi ayrıca Amerika ve siyonist rejimin Müslüman ülkeler arasında tefrika oluşturan planlarının önemine değindiler. 

Görüntülenme: 1004 Tarih: 20 Ekim 2021 22:43
35. ULUSLARARASI İSLAMİ VAHDET KONFERANSI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

İranpress’in dün bildirdiğine göre hüccetülislam Gazi Asger Kur'an-ı Kerim ayetlerinden yardım alarak, nebevi sünneti savunmak ve ehlibeyte -as- dayanmanın İslami ümmette vahdete ulaşma yollarından olduğunu belirtti. 
Gazi Asger ayrıca İslami ümmeti arasında ortak konulara özen göstermek ve diğer mezheplerin kutsallıklarına saygısızlık yapmamanın İslami ümmet arasında vahdete ulaşmanın diğer önemli yolları olduğunu söyledi.
Necef Cuma imamı hüccetülislam Sadreddin Gabançi de İslami vahdetin korunması önemine işaretle, İran ve Türkiye gibi bazı İslam ülkelerinde İslam dinlerinin yakınlaştırılması projesinin başarısından söz etti.
Gabançi ayrıca Erbain yürüyüşü ve İmam Hüseyin -as- türbesinin ziyaretinin de İslami mezhepleri birbirine yakınlaştırabilen fırsatlardan olduğunu, zira İmam  Hüseyin’in sadece Şiilere ait olmadığını ve tüm Müslümanların ortak noktalarından biri olduğunu ifade etti.
Bağdat Cuma imamı Yasin el-Musevi de İran İslam cumhuriyetinden ve özellikle İslam inkılabı rehberinden bu konferansın düzenlenmesi için özel teşekkür ederek, İslami vahdete davet etmenin Şia fıkhı açısından temel bir ilke olduğunu belirtti.
Musevi ayrıca Şia ve ehli sünnet arasındaki ihtilafların bilimsel ve fikri konulardan çıkarak, sosyal kavga ve çatışmalar alanına girdiğini ve bu akımın ise Amerika ve Siyonistler tarafından yönetildiğini  ifade etti.

Parstoday

Yorumlar