İBRAHİM AZİZİ: 'KOMŞU ÜLKELERİN LİDERLERİ ÇAKMA REJİM İSRAİL'E KANMASIN'

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan vekili İbrahim Azizi, bazı komşu ülkelerin liderlerini bebek katili çakma rejim İsrail’e kanmamaları konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 826 Tarih: 18 Ekim 2021 02:13
İBRAHİM AZİZİ: 'KOMŞU ÜLKELERİN LİDERLERİ ÇAKMA REJİM İSRAİL'E KANMASIN'

ISNA’ya konuşan Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan vekili Azizi, son günlerde Azerbaycan Cumhuriyeti’nden doğru komşuluk temellerinden yoksun olan bazı davranışlara şahit olduklarını, bu tür davranışlar iyi komşuluk özelliğinden yoksun olduğu anlaşıldığını belirtti.

Azizi, İran İslam Cumhuriyeti siyonistlerin hareketlerinin farkında olduğunu ve doğal olarak bu rejim bölgedeki uygulamalarının hesabını vermesi gerektiğini kaydetti.

Azizi şöyle devam etti:

Siyonist rejim Suriye ve Afganistan’da fiyasko hezimete uğradıktan sonra artık buralarda hiç bir yeri yoktur, nitekim önceden de yoktu. Bugün İsrail kapalı kapılarla karşılaşmıştır ve bu yüzden bazı bölge ülkelerini kışkırtmak ve komşu ülkelerin arasında ihtilaf yaratmakla bazı hedeflerine ulaşmaya çalışıyor.

Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan vekili İbrahim Azizi şöyle ekledi:

Biz başta Azerbaycan Cumhuriyeti olmak üzere bazı komşu ülkelerin liderlerini bebek katili çakma rejim İsrail’e kanmamaları ve onların tuzağına düşmemeleri konusunda uyarıyoruz; bu tuzağı Amerikalılar ve siyonistler Müslümanları birbirine düşürmek için kurdular. Amerikalılar Müslüman ülkeleri birbiriyle çatışmaya sürüklemek istiyorlar.

parstoday

Yorumlar