DOVDOVAN ÖZEL BİRLİĞİ SİYONİST İSRAİL KAMUOYUNDA TARTIŞMAYA AÇILDI

Siyonistlere ait haber kaynakları bugün (1 Ekim Cuma), özel olarak yetiştirilen bir Dovdovan biriminin, geçtiğimiz pazar günü,  Filistinli mücahitler tarafından Cenin'in Burkin kasabasında pusuya düşürülmesi ve birim komutanı ile bir üyesinin ağır yaralanması sebebiyle bu birim içinde bir tartışma yaşandığına işaret etti.  

Görüntülenme: 827 Tarih: 02 Ekim 2021 10:17
DOVDOVAN ÖZEL BİRLİĞİ SİYONİST İSRAİL KAMUOYUNDA TARTIŞMAYA AÇILDI

Siyonistlere ait Walla sitesinin askeri konularla ilgili muhabirinin kişisel twitter hesabında yayınladığı mesajda olayla ilgili yapılan soruşturma konusunda gündeme getirilen iç eleştirilerin Dovdovan birimleri tarafından nazarı dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Maariv gazetesi de yayınladığı bir haberde Dovdovan biriminin Burkin'de Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup bir hücrenin elemanlarını ele geçirme iddiasıyla yaptığı baskında, bir militanın Dovdovan biriminin elemanlarını pusuya düşürdüğünü ve askerlere teslim olmayı reddederek onların üzerine ateş ettiğini dile getirmişti. 

Dovdovan birimleri işgal rejimi ordusu içinde özel olarak yetiştiriliyor ve Filistinli direnişçilere yönelik çok hassas baskınlarda kullanılıyor. Geçtiğimiz pazar günü de Kassam Tugayları'na mensup bir hücrenin elemanlarının bulunduğunu düşündükleri ve Hamas'ın aktif elemanlarından Muhammed Adnan Ez-Zer'ini'ye ait eve baskın düzenlemiş, ancak burada pusuya düşürülmeleri sebebiyle iki elemanları ağır yaralanmıştı. Bu olay üzerine işgal güçleri Cenin etrafında geniş çaplı operasyonlar düzenleyerek iki kişiyi şehit etmiş, en az sekiz kişiyi de yaralamıştı. Aynı gün Kudüs'ün Biddu kasabasında da üç kişi şehit edildi. 

İşgal güçleri söz konusu olayda çıkan çatışmada yaralanan Muhammed Adnan'ı yaralı halde tutuklarken, bugün sabah ailesine de evlerinin yıkılacağı tebligatı yaparak, üç gün içinde bu evi boşaltmalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar