GOLAN'DA SİYONİST REJİMİ TEDİRGİN EDEN GELİŞME

Yerel haber kaynaklarına göre Suriye ordusu, "el-Yermuk Havzası" bölgesinde yeni alanları kontrol altına alarak işgal altındaki Golan Tepeleri'nin sınır şeridini tam olarak kontrol altına almak üzere. 

Görüntülenme: 835 Tarih: 30 Eylul 2021 09:55
GOLAN'DA SİYONİST REJİMİ TEDİRGİN EDEN GELİŞME

Suriye güçleri, silahlı terörist grupların kontrolü nedeniyle 2013 yılında bölgeden çekilmişti. Sekiz yıl sonra bölgeye geri dönüyor.

Nisan 2019'da, zamanın ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki işgalini tanıdı. Buna uluslararası toplum ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri karşı çıktı. Daha sonra, Biden'in başkanlığı sırasında Dışişleri Bakanı, Trump'ın kararını reddederek, ABD'nin Golan Tepeleri'ni İsrail'in bir parçası olarak tanımayacağını ilan etti.

Dün sabah Suriye ordusu el-Yermuk Havzası'ndaki "Tsil" kasabasına girdi ve uzlaşma sürecini tamamlamak amacıyla kasabada bir merkez kurduktan sonra, diğer alanlarda olduğu gibi Suriye bayrağını da Rusya'nın yanına çekti .

Raporda ayrıca, Suriye ordusunun Pazartesi gecesi "el-Şecra" bölgesindeki çeşitli karargahlarda ve "el-Kusayr", "Abedin", "Nafee" de dahil olmak üzere bir dizi köy ve kasabada yer aldığı belirtiliyor. Böylece Suriye kuvvetleri, işgal altındaki Golan’ın tam kontrolüne yaklaştı.

Bu kaynaklara göre, "Suriye ordusu güçleri, uzlaşma anlaşmasına dayanarak, Deraa'nın kuzeybatısındaki El-Yermuk Havzası bölgesinde konuşlandırıldı ve şimdi kasaba ve köylerin yanı sıra bağlı gruplar içinde konuşlanmaları için daha fazla üs kurdu. Anlaşmanın şartlarına uygun olarak Rus destekli Beşinci Kolordu'da konuşlandırıldı."

Yine geçen Pazar günü, Suriye ordusu uzlaşma anlaşmasına uygun olarak "Saham el-Golan", "Hayt", "Calin" ve "el-Mezira" kasaba ve köylerini kontrol altına aldı.

rasthaber

Yorumlar