SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ RAMALLAH'TA BAZI ÖĞRENCİLERİN OKULA GİRMESİNİ ENGELLEDİ

İsrail işgal güçlerinin bugün (29 Eylül Çarşamba) El-Lubben Eş-Şarkiyye ahalisinden olan öğrencilerin Ramallah - Nablus anayolu üzerinde bulunan okullarına gitmelerine engel olduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 812 Tarih: 29 Eylul 2021 14:51
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ RAMALLAH'TA BAZI ÖĞRENCİLERİN OKULA GİRMESİNİ ENGELLEDİ

Yerel kaynakların basın yayın organlarına verdiği bilgilere göre işgalci askerler öğrencilere saldırdı, onların anayol üzerinde okullarına doğru yürümelerine engel oldu ve onları uzun ve gedikli başka bir yoldan gitmeye zorladılar. 

İşgal güçleri iki gün önce de El-Lubben Es-Saviye Karma Lisesi'nin kapısını kapatarak öğrencilerinin girmesini engellemişlerdi. Bir başka olayda da bir yahudi yerleşimcinin El-Lubben Kız Lisesi'nin kapısını kapatarak öğretmenlerden ve öğrencilerden içeride kalanların dışarı çıkmalarını dışarıda olanların da içeri girmelerini engellediği bildirilmişti. 

İşgal güçleri ve onların himayesindeki çete güçleri niteliği taşıyan yahudi yerleşimciler sık sık okullara ve okul öğrencilerine saldırılar düzenliyor; onların güven ve huzur içinde öğrenimlerini sürdürmelerine engel oluyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar