FİLİSTİNLİ ESİRLER DAVASI DÜNYANIN TÜM ÖZGÜRLÜKÇÜ İNSANLARINI BİRLEŞTİRMEKTEDİR

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Batı Şeria bölgesindeki temsilcisi Zahir Cebbarin, esirler davası konusunda kendilerine bütün dünya verilse de, her Filistinliye ve her özgüre rahatlık verecek bir anlaşmadan başkasına razı olmayacaklarını ifade etti. 

Görüntülenme: 1144 Tarih: 24 Eylul 2021 21:02
FİLİSTİNLİ ESİRLER DAVASI DÜNYANIN TÜM ÖZGÜRLÜKÇÜ İNSANLARINI BİRLEŞTİRMEKTEDİR

Hamas liderlerinden Cebbarin, El-Cezire'nin uydu yayınına katıldığı programda şunları söyledi: "Bir tarafta işgalci olduğu sürece burada şehitler, esirler ve yaralılar olacaktır. Halkımızın mensuplarının kahramanca çatışmaları da olacaktır. Ancak şunu açıkça söylüyorum ki, bu konuda hiçbir şekilde pazarlığı kabul etmeyeceğiz"

Cebbarin sözlerine şöyle devam etti: "Bize bütün dünyayı ve içindekileri vaat etseler bile halkımız ve ahalimiz açısından kesinlik arz eden, açık, her Filistinli aileye ve özgüre rahatlık verecek anlaşmadan başkasını kabul etmeyiz. İşgalcinin hiçbir şartını da kabul etmeyeceğiz."

Cebbarin, işgal rejiminin Kudüs Kılıcı Harekatı'ndan sonra esirler davasını Gazze üzerindeki ablukanın kaldırılmasıyla ilişkilendirmeye çalıştığına dikkat çekerek; "Ancak direniş tüm diğer savaşlarında olduğu gibi bunda da yükseliştedir ve zafer kazanmıştır. Bu savaş karşısında şunu kesin olarak söylüyorum ki; Kudüs Kılıcı Harekatı'ndan sonra işgalci önceki gibi değildir. Filistin direnişi, kendi şartlarını kabul ettirebilir. Biz sonuçta zafere ulaşacağımıza daha güçlü bir şekilde inanıyoruz."

Cebbarin, esirler davasının Filistin halkı açısından temel ve tüm akımlar ve dünyanın tüm özgürleri açısından birleştirici bir dava olduğunu vurgulayarak Filistin halkının Celbu' Hastanesi'nden özgürlüğüne kavuşan altı esirin eylemini bütün Filistin halkının büyük bir sevinçle karşıladığını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar