SİYONİST İSRAİL KAMUOYUNDA YENİ BİR TARTIŞMA BAŞLADI

İşgal rejiminin Celbu' Hapishanesi'nden altı Filistinli esirin kaçması siyonistler arasında da bazı önemli tartışmaları tetikledi ve bu tartışmalar birtakım sorgulamaları beraberinde getirdi.  

Görüntülenme: 904 Tarih: 11 Eylul 2021 02:47
SİYONİST İSRAİL KAMUOYUNDA YENİ BİR TARTIŞMA BAŞLADI

Siyonistlere ait Maariv gazetesi, internetteki haber sitesinde, işgal rejiminin cezaevlerinde çalıştırdığı elemanlarına çok büyük miktarlarda maaşlar ödediğine dikkat çekerek; "Bu adamlar bütün bu maaşları hak ediyorlar mı?" sorusunu sordu. 

Gazetenin verdiği bilgilerden anlaşıldığına göre, siyonist işgal rejimi, özgürlüklerini gasp ettiği Filistinlileri doldurduğu zindanlara yılda ortalama 4 milyar şekel (10 milyar 575 milyon tl) bütçe ayırıyor ve buralarda 8600 personel çalıştırıyor. 

Maariv gazetesi, Genelkurmay Başkanı'nın 93 bin şekel maaş almasına rağmen Cezaevi Hizmetleri Genel Komiseri'nin 100 bin şekel (264 bin tl) aylık brüt maaş aldığına dikkat çekti. 

Gazete, Cezaevi Hizmetleri'nde çalışan farklı rütbelerdeki güvenlik görevlilerinin ve gardiyanların maaşlarının da ordudaki subayların aylık maaşlarına çok yakın olduğunu vurgulayarak bunu örneklendirdi. Aynı şekilde cezaevlerinde görevlendirilen elemanların emekli olduktan sonra da ordu subaylarının emekli maaşlarına çok yakın maaşlar aldıkları ifade edildi. 

İşgal rejiminin verilerine göre, halen 23 ayrı işgal zindanında 4 bin 850 Filistinli esir bulunuyor. İşgal rejimi bunları kontrol altında tutabilmek için cezaevlerinde 8600 personel yani neredeyse bir esire iki eleman düşecek sayıda görevli çalıştırıyor ve onların da her birine yüklü miktarlarda maaşlar ödüyor. 

Bu da işgal rejiminin Filistin halkının bağımsızlık ve hak mücadelesinin önüne geçmek için başvurduğu en yaygın yöntem olan özgürlüklerini ellerinden alma yöntemini çok önemsediğini ortaya koyması açısından dikkat çekici. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar