İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERE BASKIYI ARTIRDI

 

Görüntülenme: 984 Tarih: 07 Eylul 2021 19:30
İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERE BASKIYI ARTIRDI

Dün (6 Eylül Pazartesi) sabaha doğru Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzeyinde yer alan Celbu' Hapishanesi'nden 6 Filistinli esirin firar etmesinden sonra siyonist işgal rejiminin bütün cezaevlerinde Filistinli esirlere yönelik uygulamalarını katılaştırması sebebiyle bugün cezaevlerinin tümünde ciddi anlamda gerginlikler yaşandığı haber verildi. 

Esirler Enformasyonu Ofisi tarafından bugün yapılan açıklamada siyonist işgalcinin söz konusu firar eyleminden dolayı Filistinli esirlerin tümünü topluca cezalandırmaya kalkıştığı, bu sebeple de işgal rejiminin bütün zindanlarında ciddi bir gerginlik ve sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Esirler Enformasyonu Ofisi'nin yaptığı açıklamada ihtiyaçlar için çıkma süresinin bir saate indirildiğini, cezaevlerinin açık bölümlerine çıkabilen esir sayısının azaltıldığını, İslami Cihad Hareketi mensubu esirlerin koğuşlarının kapatıldığını, onların başka koğuşlara dağıtıldığını ve kantinlerin kapatıldığını dile getirdi. 

İşgal yönetiminin cezaevleri idaresi dün de esirlerin yemeklerini dağıtma işlemini aksatmış, firar olayının yaşandığı Celbu' Hapishanesi'ndeki tüm esirleri başka hapishanelere nakletmişti.

Açıklamada işgal rejiminin bu katı uygulamaları sebebiyle işgal zindanlarında önümüzdeki günlerde yeni bir dalgalanma ve hareketliliğin yaşanabileceğine dikkat çekildi. 

Siyonist işgalcinin bütün bu uygulamalarının, Batı Şeria'daki Cenin vilayeti ahalisinden olan altı esirin Celbu' Hapishanesi'nden tünel kazarak firar etmesine karşılık tüm esirlerin topluca cezalandırılması uygulamasından başka bir şey olmadığı vurgulandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar