SİYONİST ASKERLER HER YERDE 6 FİLİSTİNLİ ESİRİ ARIYOR

 

Görüntülenme: 1152 Tarih: 07 Eylul 2021 06:33
SİYONİST ASKERLER HER YERDE 6 FİLİSTİNLİ ESİRİ ARIYOR

İşgalci siyonist katiller, dün sabaha doğru Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzeyinde Bisan'a yakın bir yerde bulunan Celbu' Hapishanesi'nden dün (6 Eylül Pazartesi) sabaha doğru kaçan 6 Filistinli esiri bulabilmek için işgal altındaki Filistin topraklarının her tarafında yoğun bir şekilde arama çalışmaları yürütüyor. Bunun için emniyet ve ordu birliklerini seferber etmiş durumda. 

Siyonistlere ait Walla haber sitesinin yayınladığı habere göre işgal rejiminin sınır koruma birliklerinden ve cezaevleri güvenliği birimlerinden çok sayıda asker dün esirlerin firar ettiğinin anlaşılmasından hemen sonra onların kaçtığı cezaevinin bulunduğu Bisan bölgesine sevk edildi. Ayrıca esirlerin kullanmaları muhtemel olan 260 yerde askeri kontrol noktası oluşturuldu. İşgalci saldırganlar esirleri yakalama iddiasıyla buradan geçen herkesi kontrol ediyor. 

Haberde, işgal rejiminin adı geçen cazevinin, tünelin açıldığı tarafında yer alan gözetleme kulesinde görevli nöbetçi elemanın verdiği ilk bilgilere dayanılarak birtakım tespitler yapıldı. 

Ancak yapılan çalışmalara dayanılarak, kaçan esirlerden ikisinin Ürdün tarafına geçmiş olabileceği dördünün ise henüz işgalcilerin kontrolündeki topraklarda bulunduğu yönünde tahminlerde bulunulduğu belirtildi. İşgalcilerin kontrolündeki topraklarda kalan dört kişiden ikisinin ise Suriye'den işgal edilmiş olan Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdelu Şems mıntıkasında saklanıyor olabileceğinin iddia edildiğine dikkat çekildi. 

İşgal rejimi yetkililerine dayanılarak verilen haberlere göre siyonist işgalci, firari esirleri yakalamak için pazar yerleri ve yahudi mabetleri de dahil olmak üzere insanların toplu halde bulundukları tüm alanlarda da sıkı bir arama çalışması yürütüyor.  

Esirlerin firar için kullandıkları tünelin kazılması işleminin en az bir yıl sürdüğü tahmin ediliyor. 

Siyonist işgal yönetiminin cezaevleri idaresi dün sabah yaptığı açıklamada Celbu' Hapishanesi'nde tutulan altı esirin, tünel kazarak yerel saatle, 04.00 sıralarında kaçtıklarının tespit edildiğini duyurmuştu. Esirlerin kaçtıklarının anlaşılmasından sonra işgal rejimi bölgede, helikopterlerden de yararlanarak geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Esirlerin Ürdün tarafına kaçmalarının engellenmesi için Ürdün sınırındaki işgalci askeri güçler de takviye edilmişti. 

Kaçan altı esirden beşinin İslami Cihad Hareketi'ne, birinin ise Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar