SİYONİST ASKER SALDIRIYA UĞRAMADAN ÖNCE FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇMIŞ

 

Görüntülenme: 965 Tarih: 02 Eylul 2021 18:59
SİYONİST ASKER SALDIRIYA UĞRAMADAN ÖNCE FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇMIŞ

Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesi 21 Ağustos Cumartesi günü, Gazze sınırında saldırıya uğrayarak ağır yaralanan sonra dokuz gün askeri hastanede yoğun bakımda tutulan ancak kurtarılamayarak hayatını kaybeden keskin nişancı İsrail askerinin saldırıya uğramadan önce Filistinli göstericilere ateş açtığını gündeme getirdi. 

Gazetenin bugün yayınladığı haberde belirtildiğine göre, söz konusu keskin nişancının yaralanmasıyla ilgili tahkikattan anlaşıldığına göre kendisi saldırıya hedef olmadan önce Filistinli göstericilerin üzerine en az üç kez ateş etti ve bunun neticesinde bazı gençler yaralandı. Sonradan hayatlarını kaybeden iki Filistinlinin de onun kurşunlarına hedef olanlardan olması ihtimali var.

Daha sonra Filistinli bir genç yanındaki tabancayla, İsrail keskin nişancısının ateş etmekte kullandığı delikten içeriye ateş ederek onu yaraladı. 

Haberde ayrıca söz konusu askerin yaralanması üzerine işgalci askerlere Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde ateş etmeleri emri verildiğine ve bu saldırılar neticesinde kırktan fazla Filistinlinin yaralandığına dikkat çekildi. 

Gazetenin haberinde, askerin vurulmasıyla ilgili tahkikatın, ölen askerin ailesinin işgalci askerlere, Filistinli göstericilere saldırı düzenlenmesi emri verilmediği, onlara müsamaha gösterildiği ve duvara kadar yanaşmalarına imkân tanındığı, kendi çocuklarının da bu yüzden yakın mesafeden saldırıya hedef olduğu yönündeki suçlamalarını geçersiz kıldığına işaret edildi. 

İşgal ordusunun Musta'rabin adı verilen birliğinden olan keskin nişancı Barael Şamueli 21 Ağustos Cumartesi günü Filistinlilerin gösterilerine müdahale esnasında aldığı yaranın tesiriyle tedavi gördüğü hastanede 30 Ağustos tarihinde hayatını kaybetmişti. Musta'rabin işgal ordusu içinde, Filistinlilerin kıyafetlerini giyerek kendilerini kamufle eden, Arapçayı da iyi konuşan, bu şekilde Filistinlilerin arasına sızarak onları öldürmeye veya kaçırmaya çalışan askerlerden oluşan özel birliğe deniyor. 

Söz konusu gösterilere işgalci saldırganların müdahalesi sonucu Filistinlilerden de 10'u çocuk, 2'si ağır olmak üzere 41 kişi yaralanmıştı. Filistinli yaralılardan 32 yaşındaki Usame Halid Da'ic ile 12 yaşındaki Ömer Hasan Ebu'n-Nil daha sonra hayatını kaybetmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar