KORSAN İSRAİL GAZZE'YE YÖNELİK AMBARGOYU HAFİFLETECEK Mİ?

İsrail işgal yönetimi, Gazze'ye yönelik ekonomik baskıyı hafifletme paketi çerçevesinde bazı ürünlerin bu bölgeye sokulmasına izin vereceğini duyurdu. Bu konudaki kararın bugünden (26 Ağustos Perşembe) uygulanacağı belirtildi.  

Görüntülenme: 1035 Tarih: 26 Ağustos 2021 18:57
KORSAN İSRAİL GAZZE'YE YÖNELİK AMBARGOYU HAFİFLETECEK Mİ?

Siyonist medyanın yayınladığı haberlere göre uluslararası sivil projelerde kullanılacak ürünler ve maddeler ile Gazze bölgesine özel ürünlerin sokulmasına izin verilecek. Bu ürünlerin Kerem Ebu Salim kapısından sokulmasına imkan tanınacağı belirtildi. 

Yine siyonist medyanın haberlerine göre bölgeye yeni otomobiller ithal edilmesine izin verilecek ve bu konuda daha önce konmuş olan kota kaldırılacak. Batı Şeria ile Gazze arasında altın ticaretine izin verilecek. Kuzeydeki Erez sınır kapısından geçmelerine izin verilen tüccarların sayısı artırılacak. Buna binaen bin yeni tüccara daha kapıdan geçiş izni verileceği belirtildi. Geçiş izni verileceklerin korona aşısı yaptırmış olmaları veya koronavirüs hastalığı geçirdiklerine dair belgelerinin bulunması gerektiği bildirildi. 

İsrail Hükümeti Koordinatörü'nün yaptığı açıklamada bu adımların üzerinde anlaşma sağlanan aşamalara ve güvenlik ortamının korunmasına bağlı olduğu ve durumun olumlu yönde ilerlemesiyle irtibatlı olarak genişletilebileceği vurgulandı. 

Bu arada Refah sınır kapısının da Mısır tarafından, bugünden itibaren sadece dışarıdan Gazze'ye girecek olanlar için açıldığı, pazar gününden itibaren her iki yöne açılacağının bildirildiği Gazze'deki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada duyuruldu. Bu kapıdan kısmen ticari malların da sokulmasına izin verileceği belirtildi. Mısır yönetimi geçtiğimiz pazartesi sabahından itibaren üç gün süreyle Refah sınır kapısını iki yöne de kapatmıştı. 

Gazze'ye uygulanan ambargonun protestosu amacıyla, son günlerde sınıra yakın bazı bölgelerde gösteriler düzenlenmişti. Eylemleri organize eden ve direniş gruplarının ittifakıyla oluşturulan komite tarafından yapılan açıklamada bu eylemlerin, abluk

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar