SİYONİST İSRAİL ARAZİ GASPINA DEVAM EDİYOR

Siyonistlere ait Kanal 7 adlı televizyonun yayınladığı haberde, işgal ordusuna bağlı "Sivil Yönetim"in Batı Şeria bölgesindeki yahudileştirme projeleri arasında yer alan, "55 Nolu Yolun Genişletilmesi Projesi"ni resmen onayladığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1015 Tarih: 25 Ağustos 2021 19:32
SİYONİST İSRAİL ARAZİ GASPINA DEVAM EDİYOR

Adı geçen televizyon kanalının haberinde, söz konusu projenin Sivil Yönetim tarafından onaylanması işleminin, Filistinli çiftçilerin itirazlarının reddedilmesinden sonra gerçekleştiğine dikkat çekildi. 

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Kefar Saba'da bulunan yahudi yerleşim merkezleriyle Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlayan 55 nolu yolun genişletilmesi projesinin hayata geçirilmesi, Filistinlilerden 68 dönüm arazinin gasp edilmesini gerektiriyor. 

Bu projenin onaylanmasının İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ABD Başkanı Joe Biden'la Beyaz Saray'da yapacağı görüşmeden bir gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Siyonistlerin Kanal 7 televizyonu, genişletilmesi planlanan bu yolun Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşim merkezleriyle bağlantılı, çok şeritli ikinci bölünmüş otoyol olacağına dikkat çekti. Diğer bölünmüş yolun ise 5 nolu otoyol olduğu belirtilerek bu ikisinin birbirine bağlanacağı ifade edildi. 

Kanal 7 televizyonu Samira Yerleşim Merkezleri Konseyi'nin başkanı Yoshie Dagan'ın, 55 nolu yolun genişletilmesi kararı verilmesinin kendi açılarından tarihi bir olay olduğunu söylediğini aktardı. 

Haaretz gazetesinin konuyla ilgili yayınladığı haberde de önümüzdeki birkaç yıl içinde bu yol çevresindeki yerleşim merkezlerinin genişletilerek 5650 yeni yerleşim birimi inşa edileceğini belirtilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar