LÜBNAN'DAKİ FİLİSTİNLİ MÜLTECİLER ZOR DURUMDA

Lübnan'daki ekonomik sorunların artmasına paralel olarak bu ülkedeki Filistin mülteci kamplarında ekonomik ve toplumsal sıkıntıların artması dolayısıyla Sur Bölgesindeki ve Mülteci Kamplarındaki Sivil Toplum Örgütleri Organizasyon Ağı olağanüstü toplantı düzenledi.  

Görüntülenme: 904 Tarih: 24 Ağustos 2021 07:48
LÜBNAN'DAKİ FİLİSTİNLİ MÜLTECİLER ZOR DURUMDA

Toplantıya Sur bölgesindeki ve mülteci kamplarındaki muhtelif sivil toplum kuruluşlarının ve halk komitelerinin temsilcileri katıldı. 

Katılanlar, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) sorumluluklarını tam yerine getirmemesi sebebiyle Filistinlilerin mülteci kamplarında yaşayan ekonomik ve toplumsal sıkıntıların artması konusu üzerinde durdu. 

Organizasyon Ağı, UNRWA'nın para yardımı yapmasının olumlu bir adım olduğunu ancak yeterli olmadığı gibi 18 yaşın altında çocuğun bulunmadığı aileleri destek dışında tutması sebebiyle adil olmadığını dile getirdi. Ayrıca bu yardımın sadece bir kerelik olması sebebiyle yaraları sarmaktan uzak olduğuna dikkat çekti. 

Toplantıda UNRWA'dan, Lübnan Sosyal İşler Bakanlığı'nın ekonomik ve toplumsal şartların kötüleşmesi sebebiyle çıkaracağı kartı örnek alarak, Lübnan'daki her Filistinli aile için bir aylık yardım kartı çıkarması istendi. 

Organizasyon Ağı, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasını da olumlu karşıladığını bildirerek Covid 19 karşısındaki tıbbi mücadelenin de sürdürülmesi gerektiğine işaret etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar