SİYONİST İSRAİL ORDU RADYOSUNDAN GAZZE İDDİASI

İsrail Ordu Radyosu, güvenlik ve askeri kaynakların, yakın gelecekte Gazze Şeridi ile askeri gerilimin yeniden tırmanması ihtimalini uzak görmediğini ileri sürdü. 

Görüntülenme: 993 Tarih: 19 Ağustos 2021 23:21
SİYONİST İSRAİL ORDU RADYOSUNDAN GAZZE İDDİASI

Ordu Radyosu, ülke güvenliğinden sorumlu İsrailli yetkililerin, geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen saldırılarda büyük zarar gören Gazze'nin yeniden imarı için Katar’ın sözünü verdiği fonların Gazze’ye girişi konusunda bir mekanizma üzerinde anlaşmaya varılmaması durumunda askeri gerilimin bir kez daha tırmanmasının kaçınılmaz olduğu endişesini paylaştı.

Haberde, kötü ekonomik koşulların, Gazze Şeridi’ni ateşkesi koruma konusunda zor durumda bıraktığı iddia edildi.

Ayrıca Mısır’ın, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihat Hareketi’nin İran ile sıkı ilişkilerine dikkat çekerek İsrail yönetimine, Gazze’ye karşı askeri operasyonlardan kaçınma uyarısı yaptığı belirtildi.

İsrailli üst düzey bir yetkilinin, Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırıların ardından varılan ateşkesin kalıcı kılınması ve Gazze'nin imarı için yürütülen görüşmeler bağlamında Kahire’yi ziyaret ettiğini aktaran İsrail Ordu Radyosu, Mısır yönetiminin, olası bir gerginliği önlemek için çaba gösterdiğini ifade etti.

Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil’in, resmi temaslarda bulunmak üzere İsrail'e gittiği ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Savunma Bakanı Benny Gantz ile bir araya geldiğine dikkat çekilen haberde, tüm bu adımların, Mısır’ın İsrail ile Gazze'deki Filistinli direniş grupları arasında ara bulucu rolü oynadığının kanıtı olduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar