BİR SİYONİST ŞİRKET EXPO DUBAİ'DE MÜSLÜMANLARA ELEKTRONİK TAKİP BİLEKLİĞİ TAKACAK

İşgal rejimi İsrail, Expo Dubai'de Müslümanları kontrol etmek için elektronik takip bilekliği kullanacak! 

Görüntülenme: 1101 Tarih: 17 Ağustos 2021 21:09
BİR SİYONİST ŞİRKET EXPO DUBAİ'DE MÜSLÜMANLARA ELEKTRONİK TAKİP BİLEKLİĞİ TAKACAK

İsrailli şirket SuperCom, BAE'deki Expo'da tehdit unsuru olarak görülen Müslümanlar için güvenlik önlemi aldı. Güvenliği kontrol etmek için elektronik izleme bilezikleri kullanacağını duyurdu.

Mısır web sitesi Al-Muharrar Ordan Trabelsi (SuperCom Başkanı ve CEO'su), Jill Hoffman (Kudüs Postası Başkanı ve İsrail'in Sesi Genel Yayın Yönetmeni) arasında geçen bir röportaj yayınladı.

SuperCom, gelişmiş güvenlik ürünleri üreten ve bunları dünya çapındaki hükümetlere ve özel kuruluşlara teminatını sağlayan önde gelen bir İsrail güvenlik şirketidir.

"Beklendiği gibi, İbrahim Anlaşması'nın (Birleşik Arap Emirlikleri –İsrail Barış anlaşması) imzalanmasından bu yana yeni ilişkiler gelişmeye başladı ve SuperCom, BAE Ekonomi Bakanlığı ile 1 Ekim 2021'de başlayacak dünyanın en büyük ekonomik fuarı Expo'nun güvenliğini sağlama konusunda anlaşma yaptı.

Güney Afrika, Cezayir, Nijerya, Libya, Tunus, Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan, Türkiye, İran, Pakistan, Afganistan, Hindistan ve Endonezya'dan BAE'ye binlerce Müslüman, 31 Mart 2022'ye kadar 191 ülkenin yer aldığı Expo'ya katılacak.

Röportajda, “Elbette fuara katılabilmek için adı geçen bu bilekliği takmaları gerekiyor. "Bu bileklik, kişiyi çeşitli teknolojiler aracılığıyla kontrol etmemeyi sağlıyor. Ekipmanlarımızın güvenlik kontrolü, suç, casusluk ve terör eylemleri olasılığını en aza indirecek." Denildi.

Ordan Trabelsi şöyle devam etti: "Abdullah bin Tawq al-Marri (BAE Ekonomi Bakanı) ile yapılan görüşmelerde, BAE hükümetinin bize Supercom bilekliklerini kullanması gereken yolcular hakkında bilgi vermesi kararlaştırıldı. SuperCom elektronik ekipmanının kurulu olduğu belirli otellerde bulunmalıdır."

Trabelsi, anlaşmanın büyük bir başarıya ulaştıracağına ve diğer hükümetlerin uluslararası sergiler için SuperCom'a yönelmesine yol açabileceğine inanıyor. SuperCom BAE CEO'suna göre, İsrail siber güvenlik şirketlerinin varlığı ve faaliyeti için büyük bir potansiyele sahip. Dubai ve Abu Dabi'deki siber güvenliğin zaafiyeti aşikar ve İsrail şirketleri bu boşluğu doldurabilir.” İfadelerini kullandı.

Birkaç hafta önce Birleşik Arap Emirlikleri'nin 16 ülkeden (Hindistan, Pakistan, Güney Afrika, Endonezya vb. dahil) Müslüman yolcuların BAE'ye girişini yasakladığını, ancak anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte, bu yasağın, belirtilen koşullarla karşılanıp kaldırılabileceğini belirttiler. 

Pegasus skandalı gündemdeki yerini koruyor

Siyonist İsrail ile yapılan sözde güvenlik anlaşması aslında büyük bir casusluk operasyonu olarak düşünülüyor.

İsrail Pegasus yazılım şirketi üzerinden birçok ülke yöneticileri, siyasiler, gazeteciler, avukatlar, insan hakları aktivisteleri ve önemli isimler dinlemişti.

Siyonist İsrail’in teknoloji üzerinden bilgi mahrem bilgileri topladığı Pegasus skandalıyla bir kes daha tescillenirken, BAE’nin “güvenlik kelepçesi” anlaşması yapması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

7Sabah.com.tr

 

Yorumlar