ARAP PARTİSİNDEN KOALİSYONU BOZMA TEHDİDİ

İşgal rejimi parlamentosu Knesset ve Birleşik Arap Listesi Partisi üyesi Velid Taha, partisinin hükümetin kararlarında etkili olamadığını hissettiği anda koalisyonu bozmakta tereddüt etmeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 991 Tarih: 15 Ağustos 2021 21:31
ARAP PARTİSİNDEN KOALİSYONU BOZMA TEHDİDİ

İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalının haberine göre, Arap milletvekili Taha, “Hükümetteki varlığımızın bir etkisi olmazsa hükümeti dağıtırız” dedi.
 

Mevcut hükümetin daha önceki İsrail hükümetlerinin yaptığı gibi Arapları yok saymayacağını beklediğini dile getiren Taha, Savunma Bakanı Benny Gantz’ı Yahudi yerleşkelerini genişletme kararından vazgeçmeye davet ettiklerini ve taleplerinin kabul görmemesi halinde sessiz kalmayacaklarını ifade etti.
 

Arap milletvekili Velid Taha’nın açıklaması İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’ın Filistinlilere “C” bölgesinde tek seferliğine değil sürekli inşaat izni verme kararından sonra geldi. Gantz’ın kararının işgal rejimi sağına baskıyı artıracağı kaydedildi.
 

Birleşik Arap Listesi Partisi dün İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Savunma Bakanı Benny Gantz’ın Batı Şeria’daki “C” bölgesinde Filistinlilere inşaat izni vermekle birlikte Yahudi yerleşkelerinde binlerce yeni konut inşa etme kararını eleştirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar