SİYONİST İSRAİL'DE SİBER SALDIRI ŞOKU

Siyonist İsrail kaynakları, büyük İsrail şirketlerine siber saldırı yapıldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 886 Tarih: 11 Ağustos 2021 03:38
SİYONİST İSRAİL'DE SİBER SALDIRI ŞOKU

Siyonist "Haaretz" gazetesi bugün güvenlik şirketi "FireEye"  sitesinden alıntı yaparak, bu rejimin "devlet" ve özel şirketlerine bağlı onlarca web sitesine siber saldırı düzenlendiğini ve bu saldırının Çin tarafından  yapıldığını iddia etti. 

FireEye'a göre Pekin yönetimi siber saldırı araçlarını kullanarak Ortadoğu'da kendisi ile işbirliği yapan çeşitli kurum ve kuruluşları gözetlemek istedi.

Siber saldırının amacının ise şirketler arasındaki mailleri ve yazışmaları görüntüleyerek, fiyatlandırma açısından daha iyi müzakere sonuçları elde etmek olduğu belirtildi. Tahminlere göre siber saldırı İsrail'de 2020 yılının sonuna kadar devam etti.

Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği, FireEye'ın raporu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, ''FireEye'ın siber güvenlik konusundaki asılsız raporu, siyasi amaçlı bir karalama kampanyasıdır. Çin, siber güvenliğin sadık bir savunucusudur. Kendi sınırları içerisindeki siber güvenliğimizi sonuna kadar savunacağız.'' ifadelerini kullanıldı.

Haaretz gazetesi, "Bu, Siyonist web sitelerine şimdiye kadar gözlemlenen en büyük ve en yaygın siber saldırıdır" dedi.

Habere göre,  "Çin siber saldırıları" İsrail donanma şirketlerini ve gemilerini, yüksek teknoloji şirketlerini, iletişim, güvenlik ve akademiyi ve teknoloji şirketlerini hedef aldı.

Şirket, bilgisayar korsanlarının bilgi ve ticari sırlarını çalmaya çalıştığını ve siber saldırının e-postaları hacklemeye, gizli belgeleri çalmaya ve benzerlerine odaklandığını vurguladı.

Parstoday

Yorumlar