AMERİKA DİRENİŞ GRUPLARINI YAPTIRIM LİSTESİNE ALDI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan Hizbullah Hareketi, iki Iraklı direniş grubu, beş Suriye ve Rus ticaret şirketini yaptırım listesine eklendiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 985 Tarih: 10 Ağustos 2021 18:07
AMERİKA DİRENİŞ GRUPLARINI YAPTIRIM LİSTESİNE ALDI

Ayrıca ‘Vail İsa’ ve ‘Ayman al-Sabağ’ adlı iki Suriye şirketi ve üç Rus ticaret şirketinin de ABD yaptırım listesine eklendiği belirtildi.

ABD Kongresi direniş grupları üzerinde baskı yapma planları önermişti. Florida Cumhuriyetçi Senatörü Marco Rubio ve partisinin diğer 15 üyesi 28 Mayıs’ta Hamas'ı, Filistin İslami Cihad Hareketi’ni ve diğer direniş gruplarını destekleyen yabancı uyruklulara, kurumlara ve hükümetlere karşı yaptırım uygulanmasını önermişti.

Yine 26 Ağustos'ta ABD Temsilciler Meclisi'nden bir grup üye, Avrupa ülkelerini Hizbullah'ı "terör örgütü" olarak tanımlamaya çağıran bir karar tasarısı sunmuştu.

Birkaç yıldır ABD, Hizbullah'ın Lübnan'daki popülaritesini azaltmak amacıyla Avrupa ülkelerine Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmeleri için baskı yapıyor.

Amerika Birleşik Devletleri ayrıca birkaç Lübnan bankasını ve rakamını Hizbullah'la bağlantılı oldukları iddiasıyla yaptırım listesine almıştı.

rasthaber

Yorumlar