ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜNDEN SİYONİST REJİME DARBE

Uluslararası Af Örgütü, en büyük Amerikan dondurma şirketinin Siyonist rejime yaptırım uygulama eylemine desteğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1091 Tarih: 10 Ağustos 2021 19:04
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜNDEN SİYONİST REJİME DARBE

Uluslararası Af Örgütü, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük dondurma şirketi olan Ben & Jerry'nin ürünlerini İsrail yahudi yerleşim yerlerinde satılmaması kararı aldığını duyurarak, 'bunun meşru, gerekli ve uluslararası hukuka uygun olduğunu' bildirdi. 

Uluslararası Af Örgütü de Cuma günü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin daha fazla yerleşim yeri inşa etme ısrarının uluslararası hukukun ihlali olduğunu; Yerleşimlerin yasadışılığının yanı sıra yerleşim projesinin devamı, Filistinlilerin insan haklarının sistematik ihlali ile yakından bağlantılı olduğunu bildirmişti. 

Uluslararası Af Örgütü, yerleşim yerlerinin ekonomik refahının, yerleşimleri destekleyen şirketler, özellikle de finans ve ticaret şirketleri tarafından üstlenilen, gelişme ve genişlemeleri için büyük bir teşvik olduğunu kabul etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük dondurma şirketi olan  Ben & Jerry, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ürünlerinin Siyonist yerleşim yerlerinde devam eden satışının şirketin değerleriyle çeliştiğini ve bu bölgelerde ürünlerinin satışını durduracağını bildirdi. 

Parstoday

Yorumlar