EYAL HULATA MISIR'A NEDEN GİTTİ?

İsrail merkezli Yediot Aharonot gazetesine göre, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi yeni başkanı Eyal Hulata, Kahire’ye ani bir ziyaret gerçekleştirerek Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile bir araya geldi. 

Görüntülenme: 1033 Tarih: 09 Ağustos 2021 12:08
EYAL HULATA MISIR'A NEDEN GİTTİ?

İsrail gazetesinde yer alan haberde, görevine resmi olarak 15 Ağustos'ta başlayacak olan Hulata’nın, Mısırlı yetkili Kamil ile tanışmak üzere Kahire’yi ziyaret ettiği belirtildi.

Mısır ve siyonist İsrail yönetimlerinden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, Filistinli yerel kaynaklar, henüz görevini devralmayan Hulata’nın, Mısır’a gerçekleştirdiği ani ziyaretin dikkat çekici olduğunu belirtiyor.

Geçtiğimiz aylarda İsrail’de başbakanlık koltuğuna oturan Naftali Bennett, 11 Temmuz'da Hulata'yı Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanlığına tayin etmişti.

Hulata, 23 yıl boyunca İsrail'in Dış İstihbarat Servisi Mossad'da stratejik planlama ve politikanın yanı sıra teknoloji gibi departmanların başkanı olarak çeşitli üst düzey yönetim pozisyonlarında görev yaptı. 

1999 yılında kurulan İsrail'in Ulusal Güvenlik Konseyi, başbakana ve hükümetine ulusal güvenlik konularında hizmet veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar