ALİ ŞEMHANİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı, İran İslam Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri ile bir araya geldi. 

Görüntülenme: 1081 Tarih: 08 Ağustos 2021 16:37
ALİ ŞEMHANİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle ve Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, dün, İmam Hamanei’nin Temsilcisi ve Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile bir araya geldi.

Ali Şemhani bu görüşmede, İslami Direnişin Kudüs’ün Kılıcı savaşındaki zaferini tebrik etti ve İslami Cİhad ve Hamas ekseninin siyonist rejimle savaştaki ve işgalcilere dayattığı ağır yenilgideki rolünü takdir etti.

Şemhani, Filistin halkının Kudüs'ü siyonist işgalcilerin pençesinden kurtarmak için 70 yılı aşkın direnişine ve cihadına atıfta bulunarak şunları söyledi:

‘Bugün, yeni nesil Filistin gençliği, siyonistlerin yayılım talepleri karşısında direniş ve fedakarlıkla önceki nesillere göre daha güçlü ve daha motivedir.

Ateş hacmi, füzelerin menzili ve Hamas ve İslami Cihad'ın çeşitli radar sistemlerinden ve Demir Kubbe'den geçme taktik kabiliyeti, siyonist rejimin yenilmezliği fikrini geçersiz kıldı.

Siyonist işgali güçlendirecek ve genişletecek her türlü eylemi kınayan Ali Şemhani, bazı Arap ülkeleri tarafından siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeye yönelik şeytani planın uygulanmasını başarısızlık olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘Tüm direniş çevreleri Filistin ve Kudüs davası etrafında birleşirse, bu sahte rejimin çöküşü çok uzak olmayan bir gelecekte görülebilir.

Siyonist rejim, uğursuz niyetlerini ilerletmek için askeri araçları kullanmanın yanı sıra, psikolojik savaş ve direniş arasında bölünme için sosyal medyayı da kullanıyor.

İslami Direniş, siyonist düşmanın yazılım eylemlerini etkisiz hale getirmek için bu alandaki kapasitelerini harekete geçirerek, direniş güçlerinin bütünlüğünü koruyup güçlendirmeli, Siyonist rejimin siyasi, güvenlik ve sosyal gerçeklerini dünyaya ifşa etmelidir.’

Bu toplantıda Filistin Direnişinin komutanları ayrıca İran'da 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin coşkulu bir şekilde düzenlenmesini tebrik ettiler ve Cihat ve Direnişin büyük komutanı Şehit Hacı Kasım Süleymani’nin anı ve hatırasını saygıyla anarak, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin ulusunu savunma konusundaki rolüne övgüde bulundular.

Filistin direnişinin komutanları aynı zamanda muzaffer Küdüs’ün Kılıcı harekâtı ve onun askeri ve toplumsal boyuttaki emsalsiz başarıları hakkında bir rapor sundular ve şu ifadelerde bulundular: ‘Bugün siyonist rejim her zamankinden daha zayıf, kafası karışık, çaresiz ve tuzağa düşmüş durumdadır ve birçok zorluğun girdabında boğulmaktadır.’

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle bu toplantıda şunları söyledi: ‘Direnişin farkındalığı, uyumu ve otoritesi her zamankinden daha fazla arttı ve güç dengesinin Filistin direnişi lehine değişmesi için koşullar uygundur.’

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin direnişindeki stratejik rolüne ve sürekli desteğine değinerek şunları söyledi: ‘Filistin davasını desteklediğini iddia eden birçok İslam ülkesi, şimdi siyonist rejimle gizli ve açık ilişkiler kurdu ve mazlum Filistin halkını her zaman söz ve fiilen destekleyen sadece İran İslam Cumhuriyeti’dir.

Şüphesiz Filistin halkının siyonist rejime karşı kazandığı zafer, özellikle Kudüs’ün Kılıcı Operasyonu'ndaki son başarılar, başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere Filistin davasının tüm gerçek destekçilerine aittir.’

rasthaber

Yorumlar