SİYONİST İSRAİL'İN AZERBAYCAN'DAKİ CASUSLUK FAALİYETLERİ (ANALİZ)

İlham Aliyev hükümeti makamlarının ırkçı İsrail rejimine tek taraflı güveni, bir kez daha sarsıldı ve Bakü hükümeti siyasetlerinin yanlış olduğunu gösterdi. 

Görüntülenme: 1226 Tarih: 05 Ağustos 2021 21:19
SİYONİST İSRAİL'İN AZERBAYCAN'DAKİ CASUSLUK FAALİYETLERİ (ANALİZ)

Bölge ve dünya medyasının yaptığı ifşaatlar,  İsrailli şirket NSO'nun casusluk yazılımı-PEGASUS'un  Azerbaycan Cumhuriyeti makamlarının  cep telefonlarını da dinlediğini gösteriyor. 

Bu hususta   Azerbaycan Cumhuriyetinde mali yolsuzlukla mücadele eden araştırmacı muhabirler merkezi  şu açıklamalarda bulundular: "  İsrail'in  casus yazılımı PEGASUS Azerbaycan Cumhurbaşkanı eşi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı  Mehriban Aliyeva, bini aşkın gazeteci ve devlet makamını dinlemek için kullanılmıştır. "

Kuşkusuz  casusluk faaliyetleri,  üst düzey makamları ve dünya liderlerini suistimal etmek için  farklı yöntemlere baş vurmak ve kötü yazılımları kullanmak ve üretmek işgalci rejimin gerçek mahiyeti ile ilişkilidir. 

 İsrailli casus yazılım PEGASUS'un üretilmesi ve kullanılması ile ilgili hedeflerden hareketle şöyle bir değerlendirme yapmak mümkün: Bu yazılımı satın alan tüm ülkeler ve bu yazılımı gizli dinlemeler için kullanan her taraflar zaten en büyük zararı kendilerine vermişlerdir. Çünkü aynı bölge ve dünya ülkelerinin liderleri zaman zaman Siyonist Rejim İsrail'in gayrı meşru taleplerine evet demek zorunda kalacaklardır. "

 Bu arada Batı Asya, Orta Asya ve Güney Kafkasya ülkeleri bu ırkçı rejimin tehditlerine en çok maruz kalan ülkelerdirler.  

Batılı medya gruplarının raporlarına göre  muhaliflerine karşı en çok PEGASUS'tan yararlanan ülkeler arasında Azerbaycan Cumhuriyeti, Kazakistan, Bahreyn, Macaristan, Hindistan, Meksika, Fas, Ruanda, Suudi Arabistan ve BAE yer almaktadır. 

 Bu ülkeler gerçekte ilk adımda  siyasi ve insan hakları aktivistleri, gazeteciler ve şirket müdürlerine yönelik casusluk yapmak için İsrailli casusluk yazılımını kullanmak suçlamaları ile karşı karşıyadırlar.  

Bu hususta dikkat çeken husus  PEGASUS casus yazılımını kullanan tüm devletlerin   bu kullanımı inkar etmeleridir. 

 Bu arada  İlham Aliyev hükümeti makamları muhalifleri ve insan hakları aktivistlerine karşı   İsrail kötücül yazılımını kullansa da zaten Siyonist Rejim casusluk teşkilatı MOSSAD'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ailesini dinlediğine dair kanıtlar ve belgeler mevcuttur. 

Son otuz yıl içerisinde  İsrail casusluk teşkilatı MOSSAD Azerbaycan Cumhuriyeti üst düzey makamları özellikle de İlham Aliyev'in destekleri ile Güney Kafkasya bölgesi bu Müslüman ülkedeki etkinliğini arttırmış ve bu ülkenin idari, siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel yapılarına sızmıştır. 

Bu geniş çaplı sızmaya ve etkinliğe rağmen  Siyonist Rejim makamları   Bakü hükümeti makamlarına ve hatta muhabirler ve gazetecilere karşı casusluk yaparak  bu etkinliğini garanti altına almak ve daha fazla suistimal için zemin hazırlamaya çalışmışlardır.  Bu hususta  İngiltere üniversitelerinde siber güvenlik hocası olan Allan Woodward Euronews'a verdiği demeçte şöyle bir değerlendirmede bulunmuştur: " PEGASUS, muhtemelen uzaktan erişim alanında en kabiliyetli imkanlardan biridir.  Telefonunuzu başkasına bıraktığınızı düşünün. Bu gerçekten beklentilerin ötesindedir. Ancak casus yazılımlara karşı koyabilecek yazılımlar da vardır. "

İsrailli casus yazılım PEGASUS'un Azeri makamlara karşı kullanımı ile ilgili değerlendirmelerden hareketle  Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ırkçı İsrail rejiminin tehditlerine en çok maruz kalan ülkelerden biri olduğunu söyleyebiliriz. 

 Irkçı İsrail rejimi  Azerbaycan Cumhuriyetine sızmasının yanı sıra  Aliyev hükümeti makamlarını kontrol ederek bu Müslüman ülkede inisiyatifi elinde bulundurmak istiyor. Doğal olarak  bu durum gelecekte  Müslüman Azerbaycan halkına daha çok zarar verecek ve telafi edilemez koşullar ortaya çıkarabilecektir. 

Parstoday

Yorumlar