İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜNDEN YENİ SUUD RAPORU

İnsan Hakları İzleme Örgütü dün (Pazar) Suudi hapishanelerinde önde gelen siyasi mahkumlara işkence yapıldığına dair yeni raporlar aldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 971 Tarih: 13 Temmuz 2021 08:07
İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜNDEN YENİ SUUD RAPORU

Fars  Haber Ajansı'na göre; İnsan Hakları İzleme Örgütü, Ocak 2021'de kendilerini Suudi hapishane gardiyanları olarak tanımlayan kişiler tarafından gönderilen ve önde gelen mahkumlara Suudi sorgucular tarafından yapılan işkence ve kötü muameleyi anlatan bir dizi kısa mesaj aldı. Mesajın 2018 yılının ortalarından sonlarına kadar Suudi hapishanelerindeki işkenceyi anlattığına yer verildi. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü, mesajı verenlerin isimlerini ölüm ve intikam korkusuyla açıklamadıklarını, ancak gördüklerini ve de Suudi hapishanelerinde diğer  gardiyanlardan gelen diğer mesajları  da gönderdiklerini bildirdi.

Suudi Arabistan'ın kadın hakları savunucularına ve diğer önde gelen mahkumlara vahşice ve acımasızca işkence yaptığına dair yeni kanıtlar, Riyad'ın hukuka yönelik bir başka ihlalin ispatıdır.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ayrıca raporların Cidde'nin kuzeyindeki Zehban hapishanesi ve başka bir gizli hapishaneyle ilgili olduğunu bildirdi.

Suudi rejimi dünyadaki en önemli insan hakları ihlalcilerinden biridir.

Parstoday

Yorumlar