TERÖRİST İSRAİL BAE'DE BÜYÜKELÇİLİK AÇTI

Terörist rejim İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki büyükelçiliği resmi törenle açıldı. 

Görüntülenme: 1142 Tarih: 30 Haziran 2021 18:14
TERÖRİST İSRAİL BAE'DE BÜYÜKELÇİLİK AÇTI

Terör rejimi İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, resmi ziyaret kapsamında gittiği BAE'de, büyükelçiliğin açılışından sonra gazetecilere kısa bir açıklamasında,  "BAE ve İsrail arasında geçen yıl imzalanan normalleşme anlaşmasının mimarının eski Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu, bu vesileyle kendisine teşekkür ettiklerini" söyledi.

Abu Dabi'de elçilik binasının açılışını tarihi bir an olarak niteleyen Lapid, "Anlaşmalar liderler arasında imzalanır ancak barış halklar tarafından gerçekleştirilir. Bugün yaptığımız bu sürecin sonu değil aksine bir başlangıçtır." dedi.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), korsan rejim İsrail'in Abu Dabi'de büyükelçilik açmasını "Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) normalleşme anlaşmasıyla işlediği ulusal günahta ısrar etmesi" olarak değerlendirdi.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, "Siyonist oluşum için Abu Dabi'de bir büyükelçilik açılması, BAE'nin normalleşme anlaşması imzalayarak işlediği ulusal günahtaki ısrarını yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

Kasım, ırkçı İsrail ile bazı Arap ülkeleri arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmalarının Tel Aviv'i Filistin karşıtı politikalarında cesaretlendirdiğini vurguladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi sözcüsü, BAE'de İsrail büyükelçiliği olarak açılan yerin bir casusluk yuvası ve bölge ülkeler ve milletlere karşı komplo için bir mekan olduğunu belirtti.

Terör rejimi İsrail ile BAE, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

parstoday

Yorumlar