SİYONİST İSRAİL ESİR TAKASI KONUSUNDA YENİ BİR KARAR ALDI

Siyonist rejimin ateşkes anlaşmasında gündeme getirilen esir takası ile ilgili kararından vazgeçtiği ve sadece esirler hakkında bilgi almakla yetineceği duyuruldu. 

Görüntülenme: 1036 Tarih: 25 Haziran 2021 01:47
SİYONİST İSRAİL ESİR TAKASI KONUSUNDA YENİ BİR KARAR ALDI

Qodsna'nın haberine göre, İsrail radyosu İsrailli heyetin ateşkesin devam etmesi durumunda Kahire'ye gidilmesi önerisinde bulunduğunu aktardı. 

Yayında şunlar da ifade edildi: 'Bu öneri, Hamas'ın esir aldığı İsrailli askerlerle ilgili bilgi verilmesi karşılığında Gazze'de alt yapı çalışmalarının başlatılması hakkındadır. Söz konusu öneri aynı zamanda Siyonist rejimin önceki esir takası şartından da vaz geçtiğini göstermektedir.'

Tel Aviv, daha önce Gazze'de alt yapı çalışmalarının başlatılması için 2014'ten bu yana Hamas'ın elindeki İsrailli esir askerlerin ve bazı askerlerin cesetlerinin Siyonist rejime teslim edilmesini şart koşmuştu.

İsrail heyeti geçtiğimiz perşembe günü Mısır istihbarat yetkilileri ile Kahire'de Siyonist rejim ve Gazze direniş grupları arasındaki ateşkesin devam etmesi için görüşmelerde bulunmuştu. 

Konu ile ilgili olarak ABD merkezli bir haber ajansı batılı diplomatlardan şunları nakletti: Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland'ın Gazze'nin yeniden inşası fonlarının kullanımına ilişkin sunduğu öneriyi kabul etmedi. 

Katar ise Gazze'nin yeniden inşası için 500 milyon dolarlık bir fon ayıracağı sözünü verdi. Ancak asıl sorun fonun Gazze'ye nasıl ulaştırılacağı.

Öte yandan İsrail, Hamas'ın elindeki esirlerin takası ve cesetlerin teslim edilmesi ile ilgili görüşmelerde bir ilerleme kaydedilmemesi durumunda Gazze'nin alt yapı çalışmalarının askıya alınacağı tehtidinde bulundu. 

ABD merkezli haber ajansı İsrailli yetkililer ve Batılı diplomatlardan şunları da nakletti: Hamas ve Siyonist rejim arasında ateşkes müzakerelerinin sonuç vermemesi ve taraflar arasında yeni çatışmaların yaşanması endişesi mevcuttur.

kudusgunu.com

Yorumlar