ZARA MAĞAZALARINI BOYKOT ÇAĞRISI

Ünlü İspanyol giyim markası ZARA'nın baş tasarımcısı Vanessa Perelman'ın, Filistinli bir modelle sohbetinde Filistinlilere yönelik nefret dolu yorumlarda bulunması tartışmalara yol açtı. 

Görüntülenme: 1449 Tarih: 16 Haziran 2021 21:06
ZARA MAĞAZALARINI BOYKOT ÇAĞRISI

Yaptığı görüşme sırasında İslam inancına sözlü saldırıda bulunan ırkçı Perelman, İsrail'in Filistin halkına yönelik suçlarını savunurken, terörist dediği Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri suçladı.

Bütün tartışma, Perelman'ın Doğu Kudüslü Filistinli model Kahir Harhaş'ın Filistin yanlısı paylaşımlarına verdiği yanıtta nefret içeren ifadelere yer vermesiyle başladı.

Perelman, İsrail’in geçtiğimiz ay Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı vahşi saldırılarda 67’si çocuk 250'den fazla Filistinliyi şehit etmesini görmezden gelerek Harhaş’a, “Halkın eğitimli olsaydı belki de İsrail'in Gazze'de parasını ödediği hastaneleri ve okulları havaya uçurmazdı.” yanıtını verdi. 

Ardından Perelman, “İsrailliler, çocuklarına nefret etmeyi öğretmez ve halkının yaptığı gibi askerlere taş atmazlar." dedi.

Harhaş tarafından görüntüsü yayınlanan yorumlarda Perelman, "Sektörümdeki insanlar İsrail ve Filistin gerçeğini biliyor. İsrail'i savunmayı asla bırakmayacağım. Arada senin gibi insanlar da çıkabiliyor ve nihayetinde yok oluyorsunuz." tehdidinde bulunuyor.

Paylaşımların devamında, “Bence senin gibi birinin model olması çok komik. Çünkü yaptığın şey, sizin İslami inancınıza aykırı ve eğer herhangi bir Müslüman ülkede haddini aşarsan taşlanarak öldürülürsün.” denildi.

Bu mesajların yayımlanmasının ardından yakın zamanda yoğun eleştirilere maruz kalan uluslararası moda markası Zara’ya yönelik boykot çağrısı yapıldı. Söz konusu tepkilerin ardından Perelman, Instagram ve diğer sosyal medya hesaplarını sildi.

Diğer yandan Harhaş, takipçilerini #BoycottZara hashtag'ini kullanarak markayı boykot etmeye davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar