GABİ ASHKENAZİ MISIR'A NEDEN GİTTİ?

İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi, Gazze Şeridi'ndeki ateşkesi görüşmek amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'ye ziyaret gerçekleştirdi. Böylece 13 yıl aradan sonra ilk defa bir İsrail Dışişleri Bakanı, Mısır'ı ziyaret ediyor. 

Görüntülenme: 1154 Tarih: 31 Mayıs 2021 04:33
GABİ ASHKENAZİ MISIR'A NEDEN GİTTİ?

Ashkenazi, Kahire'ye varır varmaz Twitter hesabından İbranice, Arapça ve İngilizce tweetler paylaştı ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri’ye daveti için teşekkür etti.

Kahire ziyareti kapsamında bir araya geldiği Mısırlı yetkililerle iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme konusunu ve bölgesel gelişmeleri ele alacağını aktaran İsrailli bakan, “Kahire’de bulunduğum sırada ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmenin yanı sıra Gazze'ye yönelik gerilimi azaltma mekanizmalarına ve şehrin uluslararası denetim altında yeniden inşasına yönelik konuları tartışmak üzere bir dizi toplantı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı paylaşımlarda Mısırlı yetkililerle, Hamas hareketiyle kalıcı ateşkes ilan etmeyi görüşeceğini kaydeden siyonist Ashkenazi, Hamas tarafından esir alınan İsrail vatandaşları ve askerlerinin serbest bırakılmasının kendileri için en önemli konu olduğuna vurgu yaptı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, işgalci İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında 2'si asker 4 İsraillinin esir alındığını duyurmuştu. Kassam Tugayları, bu kişilerin durumu hakkında herhangi bir bilgi vermemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar