ANTHONY BLİNKEN İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA NEDEN GELDİ?

Siyonist rejim İsrail'in Filistinli direniş gruplarına karşı 12 Günlük Gazze savaşındaki başarısızlığı Amerika'yı korsan rejimin asıl hamisi olarak hareketlendirdi. Bu doğrultuda Amerika dışişleri bakanı Salı günü Batı Asya'ya ziyarette, Siyonist makamlar ile görüştükten sonra Batı Şeria'daki Ramallah'ta Filistin Özerk Teşkilatı makamları ile, İsrail ve Direniş Grupları arasında ateşkesin devamını sağlamak için görüştü. 

Görüntülenme: 1138 Tarih: 29 Mayıs 2021 21:07
ANTHONY BLİNKEN İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA NEDEN GELDİ?

Anthony Blinken  Gazze durumu ve  ateşkesi istikrara kavuşturmak için Mısır ve Ürdün'e de gitti. 
Blinken Çarşamba yaptığı açıklamada, "Mevcut çalışmalarımız ateşkesi güçlendirmek ve  acil ihtiyaçlar ve kaygıları gidermek etrafındadır.  Zaman geçtikçe koşullar aynı şekilde devam ederse  iki devletli çözüm için daha iyi bir ortam hazırlanacaktır." Dedi.
Blinken, sıkı diplomasiden ve ateşkesin korunmasından söz etmesine rağmen Amerika Gazze savaşı boyunca 4 kez  BM Güvenlik Konseyi'nin  bildiri yayımlamasını engelledi ve hep Siyonist Rejimin  kendini savunmasına vurgu yaptı. 
Görünen o ki Amerika dışişleri bakanının Batı Asya ziyaretinin asıl amacı,  Washington'un 12 Günlük Gazze savaşında açık ve net bir yenilgi alan  İsrail'e desteğini tekrarlayarak vurgulamasıdır. 
 Biden hükümetinin özellikle de  mevcut dönemdeki amacı,  ırkçı İsrail'in askeri masraflarını telafi etmesi ve  silah depolarını doldurup  Siyonist askerlerin moralini yükseltmektir.  Bilindiği üzere Filistin direniş güçlerinin roketli ve füzeli saldırılarının ardından  Siyonist ordunun morali iyice çökmüştür. 
Bu çerçevede Blinken  Amerika başkanı Joe Biden'in  Siyonist Rejimin güvenliğini koruma taahhüdüne bağlı kalacağına vurgu yaparak şöyle dedi: "İsrail'in kendisini savunmak için ihtiyacı olduğu araçlara sahip olduğundan emin olmak istiyoruz.  Özellikle de İsrail'in terör örgütü tarafından saldırıya uğradığı sırada bu çok önemlidir."
Burada dikkat edilmesi gereken nokta  Amerika başkanı Biden'in  Pazartesi günü Anthony Blinken'in işgal topraklarına ziyaretinin amacını, Washington'un Siyonist Rejim güvenliğinin korunmasına sağlam bir şekilde bağlı olduğunu vurgulamak olduğunu belirtmesidir. 
Bu doğrultuda Biden, hükümetinin  "Tamir" füzeleri ve Demir Kubbe savunma sisteminin yeniden yapılanması için  gereken masrafları karşılayacağını belirtti. Amerika ayrıca  Gazze savaşının devam ettiği günlerde korsan rejime 735 milyon dolar değerinde  güdümlü roketatarlar ve bombalar sattı. 
Dolayısıyla Blinken'in bölgeye ziyaretinin asıl amacı, ilgili taraflarla müzakere yoluyla ateşkesi vurgulamak ve pekiştirmekten ziyade, esasen Amerika'nın İsrail'e tam ve koşulsuz desteğini duyurmak ve bu doğrultuda harekete geçtiklerini belirtmek olduğu açıktır. 
Bu konu, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) yetkililerinin de vurgu yaptığı meseledir. 
Anthony Blinken'in işgal altındaki Filistin'i ziyaretine atıfta bulunan Hamas'ın Filistin dışındaki siyasi dairesi başkan yardımcısı Musa Abu Marzuk, "Gazze savaşını  sona erdirmek için siyasi çözüm aramak  ABD'nin önceliği değil. Blinken'i bölgeye getiren şey direniş füzeleri idi." Diyor.
Aslında, Siyonist rejimin siyasi ve askeri makamlarını hayal kırıklığına uğratan ve işgal altındaki Filistin'de yaşayan Siyonistleri benzeri görülmemiş bir güvensizliğe maruz bırakan şey, Gazze savaşında Filistinli direniş gruplarının füze gücüdür.  Bu durum Washington'u yeniden Siyonist Rejimi silah bakımından donatmaya ve moralinin düşmesini engellemeye zorlamıştır. 
Esasen, Biden yönetiminin İsrail konusundaki duruşu, önceki ABD yönetimlerinden pek farklı değildir ve uzun süredir devam eden "İsrail'e koşulsuz şartsız destek" ilkesine dayanmaktadır.
Aslında Biden, geçtiğimiz birkaç on yıl boyunca, her biri İsrail-Filistin çatışmasında Siyonist rejimin yanında yer alan ve rejime milyarlarca dolar askeri yardım sağlayan tüm Amerikan başkanlarının politikasının aynısını izliyor. Bu bağlamda Amerika İsrail rejimin askeri üstünlüğünü sağlamak ve insanları katletmek için  güdümlü silahlar ulaştırmayı düşünüyor.

Parstoday

Yorumlar