HACI KASIM ŞEHİT OLMADAN ÖNCE DEVRİM MUHAFIZLARININ BİRİNCİ ÖZELLİĞİNİ AÇIKLADI (VİDEO ALT YAZILI)

 

Görüntülenme: 2165 Tarih: 25 Nisan 2021 01:00
HACI KASIM ŞEHİT OLMADAN ÖNCE DEVRİM MUHAFIZLARININ BİRİNCİ ÖZELLİĞİNİ AÇIKLADI (VİDEO ALT YAZILI)

Hacı Kasım şehit olmadan önce yaptığı bir konuşmada Devrim Muhafızları'nın (Sipah) birinci özelliğini ve kimliğini şu şekilde açıkladı:
'Kurulduğu günden  bu yana Devrim Muhafızları'nın (Sipah) birinci özelliği ve kimliği tüm faaliyetlerinin 'MUKADDES AMEL' üzerine bina edilmiş olmasıdır.

Sipah, yaptığı her amelde, amelinin 'BÜYÜK' değil, 'MUKADDES' olmasını hedefledi. 'Büyük Amel', kalıcı bir amel değildir Biz, hani 'Stratejik Amel' diyoruz ya, 'Büyük Ameli', 'Stratejik Amel' olarak adlandırıyoruz ya! Tarihte bunun örnekleri çoktur. Fakat onun eseri bir kavme, kabileye veya millete aittir. Mesela İskender'in eseri, eski Yunan'a aittir. Fakat bu amel, İran milleti açısından menfurdur. Nadir Şah'ın eseri, İran tarihinin bir dönemi için iftar kaynağıdır. Fakat o dönem, diğer milletler için nefret kaynağıdır.

'MUKADDES AMEL', İmam Hüseyin'in amelidir. O amelde; bencillik, makam sevdası, benlik davası ve kendini beğenme yoktur. Sipah'ın kuruluşundaki en önemli temel esas, 'MUKADDES AMEL' düsturuna bağlı olmasıdır. 'MUKADDES AMEL', hamasî ve inkılabî mukaddes ruhtan ilham almıştır.

Eğer bir kişi bu ruha sahip olmazsa, 'MUKADDES AMELİ' yerine getiremez. 'MUKADDES AMEL' ortaya koyamaz. Büyük ve önemli bir ameli yapabilr ve fakat tarihte kalıcı ve örnek olan o 'MUKADDES AMELİ' yerine getiremez. 'MUKADDES AMEL', gayret, şecaat, azamet, hakikat ve hakkı savunmadan kaynaklanmaktadır. Sipah'ın önceliği her zaman buydu.

Sipah'ın birinci kimliği, 'MUKADDES AMEL' üzerine bina edilmiştir. 'MUKADDES AMEL', yani, kendini unutup diğerleri için yaşamaktır. Görmediği tek şey, kendisidir. Operasyon gecesine bakınız! Operasyon gecelerinin sahnelerine bakınız! İmam Hamenei'nin tabiriyle, o geceler İnkılabın Kadir geceleridir. Hiçbir kimlik ve bağlılık yoktu. İşte buna 'MUKADDES AMEL' derler.

Bir mücahit cepheye ilk önce kendisinin gitmesi için ağlayarak diğer kardeşini buna razı etmeye çalışıyordu. Tıpkı Kerbela 5 ve Aşura operasyonlarında olduğu gibi. 'Mukaddes Savunma' buydu. 'Mukaddes Savunma', yani 'MUKADDES AMEL', kendini unutmak demektir. O şairin tabiriyle, 'Eğer kendini unutursan seni ansınlar..'

Not: Bu haberin videosunu youtube kanalımızdan seyredebilirsiniz. Videoyu beğenip paylaşmayı ve DÜNYA KUDÜS GÜNÜ kanalımıza abone olmayı unutmayın. Haberde, facebook kullanıcılarının haberi ceza almadan paylaşabilmesi için şehit Kasım Süleymani'nin arka cepheden çekilmiş fotoğrafını kullandık. 

kudusgunu.com

Yorumlar