TABES HADİSESİ ABD'NİN BURNUNU YERE SÜRTEN İLAHİ BİR YARDIMDIR

Kutsal Savunma Değerlerini Yayma ve Eserlerini Koruma Kurumu, ABD askeri güçlerinin İran'ın Tabes bölgesine yaptığı saldırının yenilgisinin yıldönümünde yayınladığı bildiride, bunun gerçekte ABD'nin yenilgisi ve Beyaz Saray'ın çöküşü olarak niteledi. 

Görüntülenme: 1240 Tarih: 25 Nisan 2021 19:41
TABES HADİSESİ ABD'NİN BURNUNU YERE SÜRTEN İLAHİ BİR YARDIMDIR

42 yıl önce böyle bir günde ABD güçlerinin Tabes'e saldırısının yenilgisi münasebetiyle yayınlanan bildiride, "Bu hadisenin  etkileri ve sonuçları,  hala büyük İslami İran ülkesi ile Amerika Birleşik Devletleri'nin kibirli ve terörist rejimi arasındaki stratejik çatışmayı göstermektedir' denildi.

Bildiride, Tabes'te Amerikan komplosunun ilahi irade ve yardımla etkisiz hale getirilmesi İran toplumunda kendine olan özgüvenin daha da artmasına sebep olmuştur' cümlesine yer verildi.

Bildiride, ABD'nin Tabes olayından sonra İslam Devrimi'ne ve büyük İran milletine karşı bitmek bilmeyen düşmanlığına işaret edilirken, sol yıllardaki gelişmelerde, ABD'li yetkililer ve düşünce kuruluşları gibi bazı çevreler, ABD'nin İran'a karşı girişimlerinin yenilgiye uğradığını itiraf etmişlerdir' denildi.

24 Nisan 1980'de ABD, İran'da ele geçirilen ABD'li sözde diplomat gerçekte casusları kurtarmak için operasyon yapmak istedi ve bu doğrultuda operasyon başladı. Fakat Amerikan dönem Başkanı Jimmy Carter operasyonun iptal edilmesini ve özel kuvvetlerin geri dönmesi talimatını verdi. Ama uçaklar ve helikopterlerin kalkmak istediği sırada kum fırtınası çıktı ve bir C-130 uçağı ve bir de CH-53 helikopteri çarpışarak yanmaya başladı. Bu olayda 8 Amerikan askeri çıkan yangın ve patlama sonucu ölürken 4 helikopter de kalkamaz duruma düştü. Geri kalan özel kuvvetler ise uçaklar ile Nimitz uçak gemisine taşındı. Böylece Amerika'nın yeltendiği bu askeri operasyon tam başarısızlık ve yenilgiye uğradı.

Tabes Çölü'ndeki Kartal Pençesi Operasyonu sonunda çölün sıcak kumlarında cehenneme dönüştü ve bu saldırı tamamen yenilgiye uğradı. 

Amerika'nın casuslarını kurtarmaya yönelik askeri müdahalesi, esasında Amerika'nın İran'da İslam İnkılabının zaferinin ardından müdahaleci tutumunu daha açık bir şekilde gözler önüne serdi.

Amerika'nın Tabes olayı sonrası tavrı ise Beyaz Saray'ın geçmişteki rezaletler ve skandallardan gerekli dersleri almadığını gösterdi.

parstoday

Yorumlar