NETANYAHU'YU ELEŞTİREN ÜST DÜZEY BAE YETKİLİSİ NE KADAR SAMİMİ?

Üst düzey bir BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) yetkilisi, ırkçı rejim İsrail başbakanını uzlaşma anlaşmasını kendi amaçları ve çıkarları için kötüye kullandığı için eleştirdi ve Ebu Dabi'nin anlaşmayı seçim oyununa girmemek için barışa ulaşmak için imzaladığını söyledi. 

Görüntülenme: 1303 Tarih: 19 Mart 2021 18:00
NETANYAHU'YU ELEŞTİREN ÜST DÜZEY BAE YETKİLİSİ NE KADAR SAMİMİ?

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan üst düzey bir BAE yetkilisi,  terör rejimi İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Ebu Dabi'ye ziyaretinin yeniden iptal edilmesinden BAE yetkililerinin duyduğu memnuniyetsizliği ifade etmeye devam ederken, Netanyahu'nun CNN'e yaptığı bir röportajda uzlaşmayı bir şekilde kişiselleştirdiğini ve siyasallaştırdığını ve bunun anlaşmayı  küçük düşürdüğünü söyledi.

Netanyahu'nun Ebu Dabi ziyaretinin propaganda kullanımını eleştiren BAE  yetkilisi, BAE'nin bu rotanın devam etmesine asla izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Netanyahu'nun geçen Perşembe Ebu Dabi'ye seyahat etmesi planlanmıştı, ancak yolculuk birkaç saatlik bir gecikmenin ardından iptal edildi. Netanyahu'nun ilk olarak Kasım ayında iki ülkeyi ziyaret etmesi planlanmıştı. Ancak Covid 19 salgını, iç siyasi sorunlar ve bazı dış etkenler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle ziyaret önce Aralık'a, ardından Ocak'a ertelendi.

Washington ve Tel Aviv ile diplomatik görüşmenin askıya alındığını açıklayan BAE Kralı diplomatik danışmanı Enver Gargaş, dün Ebu Dabi'nin işgal altındaki Filistin'deki seçim kampanyasının bir parçası olma niyetinde olmadığını söyledi.

Parstoday

Yorumlar