NETANYAHU'NUN ASKALAN'A NEDEN GİDEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

İsrail medyası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, liderlik ettiği Likud Partisi'nin bir seçim konferansına katılmak üzere 1948 Toprakları’nın güneyindeki Askalan (Aşkelon) kentine planladığı ziyaretini son dakikada iptal ettiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1358 Tarih: 17 Mart 2021 14:47
NETANYAHU'NUN ASKALAN'A NEDEN GİDEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

İsrail’in Kanal 12 televizyonunun aktardığı bilgilere göre, ülkesindeki yolsuzluk davaları nedeniyle Yahudiler tarafından sık sık protesto edilen Siyonist Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki Hamas hareketinin roketlerinden korktuğu için Askalan kentine planladığı ziyaretini iptal etti.

İsrail televizyonu, can güvenliğinden endişe etmesi üzerine partisinin konferansına katılamayan Netanyahu'nun, bir ses kaydı gönderip, “açıklanması imkansız” olarak nitelendirdiği nedenlerden ötürü konferansa iştirak edemediğini ve bunun için üzgün olduğunu belirttiğine yer verdi.

Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen kaynaklar, ziyaretin iptal edilmesine siyasi gelişmeleri neden olarak gösterirken İsrail basını bunu yalanlıyor ve iptalin gerçek sebebinin Hamas korkusu olduğunu ifade ediyor. Daha önce de seçim çalışmaları kapsamında Netanyahu'nun bulunduğu bölgelere, Gazze Şeridi’nden roketler fırlatılmıştı.

Masum Filistinlilere yönelik işlediği savaş suçlarının yanına kâr kalacağı gafletine kapılan Başbakan Netanyahu, 2019 tarihinde 1948 Toprakları’nın güneyinde yer alan Askalan kentinde düzenlediği mitingini, roket sirenlerinin çalması üzerine kısa süre içinde yarıda kesmek zorunda kalmıştı.

Netanyahu, ambargo altındaki Gazze'ye yakın bir bölgede yer alan Askalan’da partisi Likud tarafından düzenlenen mitinge katılmıştı. Miting esnasında Gazze'den atıldığı tespit edilen roketler sebebiyle Askalan kenti ve çevresinde uyarı sirenleri çalmaya başlamıştı. Bunun üzerine korumaları Netanyahu'yu mitingin yapıldığı salondan çıkarmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar