ŞABAK HAMAS'A CASUSLUK YAPTIĞI İDDİASIYLA BİR ARAP VATANDAŞI TUTUKLADI

Siyonist rejim iç güvenlik teşkilatı ŞABAK, Şubat ayı başında bir Arap vatandaşın Hamas'a bilgi toplamak ve casusluk yapmak iddialarıyla tutuklandığını duyurdu. 

Görüntülenme: 1520 Tarih: 26 Şubat 2021 15:56
ŞABAK HAMAS'A CASUSLUK YAPTIĞI İDDİASIYLA BİR ARAP VATANDAŞI TUTUKLADI

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist rejim iç güvenlik teşkilatı ŞABAK, Şubat ayı başında 43 yaşındaki Muhammed Ebu Adra isimli 

bir Arap vatandaşının HAMAS için Demir Kubbe Füze Sistemi'nin konuşlandığı yerler hakkında bilgi toplamak ve casusluk yapmak suçlamalarıyla tutuklandığını duyurdu. ŞABAK ayrıca adı geçen vatandaşın, İsrail'in merkezi şehirlerinden olan Rehofot ve Gazze'nin güneyinde yer alan Refah şehirlerinde ikamet ettiğini de aktardı.

İsrail savcısı terör örgütüne üye olmak, ihanet ve düşmana bilgi sızdırmak suçlarından Ebu Adra'ya dava açtı.

Ebu Adra'nın babası işgal altındaki Filistin'de yaşayan bir Arap vatandaşıydı ve annesi ise Gazze'de yaşamaktadır. Gazze'de evlenen Ebu Adra, Rehofot ve Refah sınır kapıları arasında adeta mekik dokudu.

ŞABAK iddialarına şöyle devam etti:

Hamas'ın askeri kanadı, Ebu Adra'nın İsrail-Gazze arasındaki bu yer değiştirmelerinden faydalanmış ve adı geçen Arap vatandaşa İsrail'de bir takım görevler yüklemiştir.

Yapılan araştırmalarda, Hamas'ın 18 ay öncesinden Ebu Adra kanalıyla bilgi toplandığı açığa çıkmıştır.

ŞABAK son olarak geçtiğimiz yıl da bazı kişilerin ailevi koşullardan dolayı İsrail-Gazze arasında sık sık yer değiştirdikleri ve bu vasıtayla HAMAS için bilgi topladıkları için tutuklandıklarını aktardı.

kudusgunu.com

Yorumlar